Pelitutkimuksen huippuyksikkö on Tampereen yliopiston Vuoden tiedeteko

Julkaistu 25.4.2018 - 16:20

Julkaisuvapaa ke 25.4.2018 klo 16.30

Pelikulttuurien tutkimuksen huippuyksikkö palkittiin Tampereen yliopiston Vuoden tiedetekona yliopiston vuosijuhlassa keskiviikkona. Suomen ensimmäinen pelikulttuurien tutkimuksen huippuyksikkö aloitti Tampereen yliopistossa vuoden 2018 alussa. Suomen Akatemian rahoittamassa huippuyksikössä tarkastellaan kulttuurin ja yhteiskunnan muutosta pelien kautta. Näkökulma ja tutkimushankkeen mittakaava on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen. Huippuyksikköä johtaa professori Frans Mäyrä.

Varhaiskasvatuksen professori Kirsti Karila sai Tampereen yliopiston Vuoden yliopistoteko -palkinnon ansioistaan yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa. Karila on ollut vuodesta 2000 erilaisissa työryhmissä valmistelemassa varhaiskasvatuksen linjauksia jo viiden pääministerin aikana. Viime vuonna opetus- ja kulttuuriministeri nimitti Kirsti Karilan, tutkimusjohtaja Tuomas Kososen ja varhaiskasvatusjohtaja Satu Järvenkallaksen selvittämään varhaiskasvatuksen tulevaisuutta vuoteen 2030 saakka. Selvitystyön tulos luovutettiin ministerille kesäkuussa.

Tampereen yliopiston vuosijuhlapäivänä piti myös juhlaluentonsa kolme tuoretta professoria. Kasvatustieteen professori Annalisa Sanninon aiheena oli Learning and agency to eradicate homelessness: An activity-theoretical perspective on an enacted utopia.  Sosiaalipolitiikan professori Liisa Häikiö puhui Tieteen vapaudesta. Lastentautiopin professori Kaija-Leena Kolhon luennon otsikkona oli Suoliston mikrobiomi ja lasten sairastavuus.

Pelikulttuurien tutkimuksen huippuyksikkö

Palkituista kerrotaan lisää Tampereen yliopiston verkkosivuilla
www.uta.fi

Lisätietoja: