Peruskoulun digioppiminen tutkitaan

Julkaistu 11.1.2017 - 14:40

Peruskoulujen digitaalisten oppimisympäristöjen, uusien oppimateriaalien sekä digitaalisen pedagogiikan nykytilasta ja kehittämisvalmiuksista etsitään uutta tietoa Tampereen ja Turun yliopistojen yhteishankkeessa.

Tampereen yliopiston informaatiotutkimuksen ja interaktiivisen median TRIM-tutkimuskeskus koordinoi Digiajan peruskoulu -hanketta, joka käynnistyi viime toukokuussa ja jatkuu vuoden 2018 loppuun. Turun yliopistosta mukana on koulutussosiologian tutkimuskeskuksen RUSE.

Valtioneuvoston kanslian rahoittaman hankkeen tavoitteena on selvittää perusopetuksen digivalmiuksia sekä arvioida hallituksen toimien vaikuttavuutta suomalaisissa peruskouluissa. Aineistonkeruu toteutetaan vuosien 2017 ja 2018 alussa.

Hankkeen väliraportti valmistuu tämän vuoden syksyyn mennessä, ja loppuraportti toimitetaan vuoden 2018 loppuun mennessä. Alustavia tuloksia esitellään todennäköisesti jo keväällä ITK-päivillä.