Professori Mäyrälle DiGRA Distinguished Scholar -tunnustus

Julkaistu 26.8.2016 - 10:58

Pelitutkimuksen kansainvälinen tieteellinen seura, Digital Games Research Association – DiGRA on myöntänyt Tampereen yliopiston professori Frans Mäyrälle DiGRA Distinguished Scholar -arvonimen.

Mäyrä on tehnyt työtä digitaalisen kulttuurin parissa 90-luvun alusta ja johtanut pelitutkimukseen keskittynyttä tutkimusryhmää vuosituhannen vaihteesta. Hän oli aloitteentekijänä DiGRA:n perustamiseksi vuonna 2002 ja toimi seuran ensimmäisenä puheenjohtajana vuosina 2003-2006.

Nykyään pelitutkimus on laajentunut ympäri maailman ja vaikuttaa lukuisilla tieteenaloilla. DiGRA:n piirissä toimii yli 1900 alan tutkijaa ja opiskelijaa.

DiGRA Distinguished Scholar-arvo myönnettiin tunnustuksena tieteellisistä ansioista ja alan tiedeyhteisön edistämiseksi tehdystä työstä.

Mäyrä on informaatiotutkimuksen ja interaktiivisen median professori Informaatiotieteiden yksikössä.

Digital Games Research Association

Lisätietoja: