Psykoterapiatutkija, professori Lars-Göran Öst kertoo seminaarissa terapian tutkimusnäytöstä

Julkaistu 22.2.2017 - 09:38

Psykoterapian tieteellinen tutkimusnäyttö – mitkä psykoterapiat täyttävät tiukimmat tieteelliset laatuvaatimukset?

The Evidence-Base of Psychotherapy
Perjantaina 24.2. klo 9.15 - 16.30
Tampereen yliopiston päärakennuksen luentosalissa D10A, Kalevantie 4

Tukholman yliopiston emeritusprofessori Lars-Göran Öst on Euroopan tunnetuimpia ja kokeneimpia psykoterapiatutkijoita. Hän on tutkinut psykoterapiaa ja toiminut psykoterapeuttina noin 50 vuotta. Tässä kansainvälisessä, englanninkielisessä seminaarissa professori Öst käsittelee psykoterapian tieteellistä tutkimusnäyttöä.

Öst käy läpi psykoterapiat, joista on tutkimusnäyttöä lasten, aikuisten ja ikääntyvien hoidossa. Hän kertoo samalla erilaisista psykologisista ongelmista ja häiriöistä ja niihin liittyvästä terapiatutkimuksesta. Samoin hän vastaa kysymykseen siitä, toimiiko kognitiivinen käyttäytymisterapia vain tutkijoiden norsunluutorneissa vai myös kliinisessä käytännössä. Lisäksi hän esittää kysymyksen, onko totta, että eri psykoterapioiden välillä ei ole tuloksellisuuseroja.

- Tapahtuma on Suomessa ainutlaatuinen tilaisuus kaikille vakavasti psykoterapiasta kiinnostuneille kuulla Lars-Göran Östin tutkimuskatsauksia, toteaa professori Martti T. Tuomisto Tampereen yliopistosta.

Östin seminaari liittyy Tampereen yliopiston järjestämään psykoterapeuttikoulutukseen. Yliopisto on järjestänyt eri psykoterapiamuotojen uuden asetuksen (VNA 1120/2010) mukaisia psykoterapeuttikoulutusohjelmia vuodesta 2013 ja ensimmäiset koulutusohjelmat on saatu päätökseen. Parhaillaan on meneillään yhdeksän ohjelmaa. Psykoterapeuttikoulutuksen suorittaminen mahdollistaa toimimisen nimikesuojattuna psykoterapeuttina.

Toimittajilla on mahdollisuus haastatella professori Östiä seminaarin jälkeen klo 16.30.

Seminaarin ohjelma:

Lisätietoja: