Puolustusvoimat lahjoitti jatkon sotilaslääketieteen professuurille

Julkaistu 11.5.2017 - 10:16

Puolustusvoimat lahjoittaa Tampereen yliopistolle kolmivuotisen, osa-aikaisen sotilaslääketieteen professuurin vuoden 2018 alusta lähtien. Lahjoitusprofessuurin meneillään oleva kausi Tampereen yliopistossa päättyy vuoden 2017 lopussa.

Sotilaslääketieteen professori toimii yhdyshenkilönä Puolustusvoimien ja lääketieteellisten tiedekuntien välillä. Tutkimustyön lisäksi professori muun muassa koordinoi alan opetussisältöjä ja järjestää kenttä- ja katastrofilääketieteen kurssia, joka on eri yliopistoissa pakollinen tai valinnainen.

2000-luvun lopulla perustettu lahjoitusprofessuuri oli kaksi ensimmäistä kolmivuotiskautta Oulun yliopistossa sotilasterveydenhuollon professuurina. 2015 se siirtyi kolmeksi vuodeksi Tampereen yliopistoon, jossa nimikkeeksi tuli sotilaslääketieteen professuuri.

Tehtävässä Tampereen yliopistossa on parhaillaan professori Kai Parkkola, joka toimi professorina jo yhden kauden Oulun yliopistossa.

Lisätietoja:
Dekaani Tapio Visakorpi, 050 318 5829
Tampereen yliopiston lääketieteen ja biotieteiden tiedekunta

Lue myös:
Sotilaslääketieteen professori tuntee nuorten kunnon