Rehtori Liisa Laakso Kunniaflooraksi

Rehtori Liisa Laakso
Liisa Laakso - Kuva: Jonne Renvall

JULKAISUVAPAA MA 14.5.2018 KLO 16.30

Tampereen yliopiston sukupuolentutkimuksen oppiaine myöntää vuoden 2018 Kunniafloora-tunnustuksen rehtori Liisa Laaksolle.

- Arvostamme sitä, että Liisa Laakso ei ole epäröinyt nostaa esiin sukupuolten tasa-arvoon liittyviä kysymyksiä toimiessaan Tampereen yliopiston rehtorina, palkitsijat toteavat.

- Laakso on tuonut julkisuudessa esille pohdintojaan sukupuolen merkityksestä Tampere3-valmisteluprosessissa. Hän on peräänkuuluttanut sukupuolivaikutusten arviointia tilanteessa, jossa numeerisesti tasa-arvoisempi Tampereen yliopisto ja hyvin miesvaltainen Tampereen teknillinen yliopisto yhdistyvät, sanoo sukupuolentutkimuksen professori Johanna Kantola.

- Juuri tällaisia rohkeita puheenvuoroja tarvitaan sukupuoleen liittyvien rakenteiden näkyväksi tekemisessä ja niiden murtamisessa.

- Sukupuolten tasa-arvon edistäminen vaatii aina työpaikan tai organisaation ylimmän johdon sitoutumisen. Me toivomme, että tulevassa Tampereen yliopistossa sen ylin johto jatkaa samoilla linjoilla ja sitoutuu sukupuolten tasa-arvon kehittämiseen, Kantola toteaa.

Sukupuolentutkimuksen oppiaine on Kukanpäivän seminaarissaan myöntänyt 1990-luvulta lähtien Kunniafloora-tunnustuksen eri henkilöille ansioista sukupuolentutkimuksen, sukupuolten tasa-arvon tai ylipäätänsä feministisen toiminnan edistämisessä.

Kukanpäivän seminaarin 14.5. ohjelma:

Tiedustelut:
Yliopistonlehtori Hanna Ojala, 040 190 1246, hanna.l.ojala@uta.fi