Saara Särmän All male panel -blogi valittiin vuoden viestintäteoksi

Julkaistu 8.6.2016 - 10:29

Tutkija Saara Särmän Congrats! You have an all male panel! -blogi on saanut viestinnän ammattilaisten ProCom-järjestön Vuoden viestintäteko -palkinnon. Blogi nostaa uudella tavalla esiin kysymyksiä työelämän tasa-arvosta.

Saara Särmä

Saara Särmä on yhteiskuntatieteiden tohtori ja kansainvälisen politiikan tutkija Tampereen yliopistossa. Hänen perustamansa Congrats! You have an all male panel! -blogi on nostanut tasa-arvoa koskevan epäkohdan julkisuuteen viihdyttävällä ja terävällä tavalla. Blogi on ehtinyt saada kansainvälistä huomiotakin, sillä muun muassa The Time ja The Guardian huomioivat ilmiön vuonna 2015, palkinnon perusteluissa todetaan.

-  Blogin perustaja käyttää oivaltavasti hyödykseen meemimäisiä voimakeinoja, kuten David Hasselhoffia maskottinaan. Tumblr-blogialustalla julkaistava blogi näyttää kuvia tutkija- ja asiantuntijaseminaareista, joissa panelisteina on pelkkiä miehiä. Blogissa tarkastellaan akateemista maailmaa feminismin näkökulmasta huumorin keinoin, palkitsijat toteavat.

ProComin viestintäpalkintoehdotukset on kerätty jäsenistöltä sekä muilta viestinnän ammattilaisilta. Lopullisen valinnan teki tuomaristo, johon kuuluivat Tampereen yliopiston puheviestinnän professoriPekka Isotalus, ProComin puheenjohtaja, liikenne- ja viestintäministeriön viestintäjohtaja Taina Pieski, Helsingin Sanomien toimittaja Marko Junkkari, Ellun Kanojen viestinnän tekijä Eeva Lehtimäki sekä ProComin toimitusjohtajaElina Melgin.

ProCom