Salme Näsi Tarton yliopiston kunniatohtoriksi

Julkaistu 4.12.2017 - 11:52
Salme Näsi/ Kuva: Jonne Renvall
Salme Näsi sai Tarton yliopiston kunniatohtorin arvon. Kuva: Jonne Renvall

Tampereen yliopiston yrityksen taloustieteen, erityisesti laskentatoimen emeritaprofessori Salme Näsi on nimitetty Tarton yliopiston kunniatohtoriksi.

Kunniatohtorin arvon Näsi sai Tarton yliopiston 98-vuotisjuhlassa joulukuun alussa. Tarton yliopisto on perustettu 1632, mutta vuosijuhlaluku lähtee kansallisen statuksen ja vironkielisen opetuksen alkamisesta.

Näsi sai tilaisuudessa kunniatohtorin arvon neljän muun akateemisen henkilön kanssa. Yksi heistä oli neurologian emeritusprofessori Helsingin yliopistosta, muut Unkarista, Ranskasta ja Tanskasta.

– Pidän kohdalleni sattunutta kunnianosoitusta suurenmoisena. Tartossa huomasin, että asian arvostus on suuri eikä vain kertaluonteinen. Kunniatohtorit kuuluvat yliopistoon ja heidät kutsutaan vuosittain vuosijuhlaan. Tietysti toivotaan, että yhteistyö tutkimuksen ja opetuksen alalla jatkuu, Näsi kertoo.

Näsi piti Tartossa myös luennon taloushallinnon digitalisointikehityksestä. Luento sisältyi yliopiston juhlaohjelmaan.

Tarton yliopiston 98-vuotisjuhlamenot 1.12.2017: Rahvusülikooli 98. aastapäeva aktus