Suomalainen perhe pääosassa juhlavuoden avoimessa luentosarjassa

Julkaistu 10.1.2017 - 09:08

Millaista on suomalainen äitiys? Entä isyys? Kuinka lapsia kasvatettiin 1600-luvulla ja kuinka heitä kasvatetaan nykyisin? Millainen on tulevaisuuden perhe?

Näistä sekä muun muassa peruskoulusta ja suomalaisesta onnellisuudesta puhutaan luentosarjassa Suomalainen lapsuus, nuoruus ja perhe. Luentosarja on osa Suomen 100-vuotisjuhlan ohjelmaa. Ensimmäinen luento kuullaan Sampolassa keskiviikkona 18. tammikuuta.

- Luennoilla puhutaan suomalaisen yhteiskunnan keskeisistä lapsuuteen ja perheeseen kytkeytyvistä instituutioista ja käytänteistä sekä niiden menneisyydestä, nykyisyydestä ja tulevaisuudesta, kuvaa tutkimusjohtaja Katja Repo Tampereen yliopistosta.

Puhujat ovat eri tieteenaloilta. Luentosarjan aikana voi kuulla niin kasvatus- ja yhteiskuntatieteilijöiden, historioitsijoiden kuin hoitotieteilijöiden näkemyksiä alojensa viimeisimmästä tutkimuksesta.

Luentosarjan pääjärjestäjä on Tampereen yliopiston Lapsuuden, nuoruuden ja perheen tutkimuskeskus PERLA. Mukana ovat myös Tampereen seudun työväenopisto ja Tampereen kaupunki.

Luennot järjestetään 18.1. – 12.4. keskiviikkoisin klo 16 – 17.30 Tampereella Sampolan juhlasalissa, Sammonkatu 2. Ne ovat maksuttomia ja avoimia kaikille kiinnostuneille.

Suomalainen lapsuus, nuoruus ja perhe -luentosarjan ohjelma:

Lisätietoja:
Tutkimusjohtaja Katja Repo, 050 318 6199, katja.repo@uta.fi