Suomalaiset eivät usko eläkkeiden riittävän

Julkaistu 21.6.2017 - 13:20

Vain reilu kolmannes suomalaisista uskoo, että eläkkeet riittävät vuonna 2050 – tämä ja sadoittain muita uutisaiheita ilmaiseksi Tietoarkiston avoimesta Tietomilli-palvelusta

Vain 38 prosenttia suomalaisista uskoo, että eläkkeet täyttävät kansalaisten tarpeet vuonna 2050. Monessa muussa Euroopan maassa luottamus on vielä heikompi. Esimerkiksi ranskalaisista vain 31 prosenttia ja saksalaisista 27 prosenttia uskoo eläkkeiden riittävän vuonna 2050.

Tieto on peräisin Tampereen yliopiston yhteydessä toimivan Tietoarkiston Tietomilli-verkkopalvelusta, jossa on yhteensä 833 suomalaisten asenteita ja mielipiteitä mittaavaa kysymystä. Kysymykset on koottu palveluun pääosin kansainvälisen ISSP-kyselyn (International Social Survey Program) ja suomalaisen Eduskuntavaalitutkimuksen aineistoista.

Maksuttomassa, täysin avoimessa ja helppokäyttöisessä palvelussa voi tarkastella miten eri-ikäiset suomalaiset suhtautuvat lukuisiin eri aiheisiin. Kysymykset käsittelevät muun muassa politiikkaa, vaaleja, ympäristöä, terveyttä, uskontoa ja vapaa-aikaa.

Tietomilli-palvelusta tekee ainutlaatuisen se, että aineistojen hyödyntäminen ei vaadi käyttäjältä tilasto-ohjelmien hallintaa.

Palvelun sisään on rakennettu helppokäyttöinen analyysityökalu, jonka ansiosta kuka tahansa pystyy tutkimaan kysymyksiä monipuolisesti.

Omia mielipiteitä voi palvelussa verrata muiden suomalaisten mielipiteisiin, ja kysymykset voi helposti jakaa sekä Twitterissä että Facebookissa.

Tietomilli on kehitetty Tampereen yliopiston erillisyksikkönä toimivassa Tietoarkistossa opetus- ja kulttuuriministeriön Tieto käyttöön -rahoituksella.

Lisätietoja:

Tietomilli