Suomen sote-integraatio kiinnostaa maailmalla

Julkaistu 19.9.2017 - 09:59

Tampereen seminaarissa pohditaan sote-integraation tulevaisuutta kansainvälisestä näkökulmasta

Miten sosiaali- ja terveydenhuollon integraatio on toteutettu muualla maailmassa ja millaisia ovat suomalaisen sote-integraation tulevaisuudennäkymät kansainvälisestä näkökulmasta katsottuna? Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan Tampereella 21.9. järjestettävässä sote-seminaarissa, johon osallistuu joukko kansainvälisen IFIC-säätiön (International Foundation for Integrated Care) asiantuntijoita.

Säätiö yhdistää integroidun terveydenhuollon kysymysten kanssa työskenteleviä tutkijoita ja alan ammattilaisia. Sen päämääränä on parantaa terveydenhuollon asiakkaiden hoitokokemuksia samanaikaisesti, kun terveydenhuoltojärjestelmien toimintaa tehostetaan.

– Haluamme Suomen-vierailun aikana kehittää pitkäaikaisia suhteita yhteistyökumppaneiden kanssa tukeaksemme tiedonvaihtoa integraatioon liittyvissä asioissa sekä integraation kehittämistä ja arviointia niin politiikan kuin käytännön tasolla, sanoo säätiön liiketoimintajohtaja Mirella Lingwood.

Seminaarin pääpuhuja on säätiön perustajiin kuuluva toimitusjohtaja Nick Goodwin, joka on mukana kehittämässä Maailman terveysjärjestön WHO:n globaalia integroitujen terveyspalvelujen strategiaa. Goodwin esittelee seminaarissa esimerkkejä terveydenhuollon integraatiosta eri puolilta maailmaa.

Seminaaripäivän muut esitelmöitsijät ovat koulutusjohtaja Victoria Stein IFICistä sekä dekaani Juha Teperi Tampereen yliopistosta. Lisäksi seminaarissa kuullaan suomalaisia esimerkkejä sosiaali- ja terveyspalvelujen integraatiosta.

Seminaarin järjestävät yhteistyössä Itä-Suomen yliopisto, Tampereen yliopisto ja kansainvälinen IFIC-säätiö.

IFIC Integrated Care Seminar: Taking the next step for Finland – Learning from international experiences -seminaari 21.9. klo 9.15–15.30 Hotelli Rosendahlissa Tampereella (Pyynikintie 3).

Seminaarin ohjelma