Sydän- ja verisuonitautien tutkimus on Tampereen vahvuus

Julkaistu 27.9.2017 - 09:40

Tampereen yliopisto on perustanut uuden sydän- ja verisuonitautien tutkimuskeskuksen. Tutkimuskeskuksen ensimmäisenä johtajana toimii professori Reijo Laaksonen.

– Tutkijat pysyvät tutuilla paikoillaan fyysisesti. Tavoitteemme on tutkimuskeskuksen avulla tehostaa yhteistyötä ja tiedonjakoa sekä luoda isompia tutkijakokoonpanoja, Laaksonen sanoo.

Yksi keskeinen tavoite Laaksosen mukaan on näyttäytyä entistä houkuttelevampana kumppanina tutkimuksen rahoittajille.

Yliopiston lisäksi tutkimuskeskukseen kuuluu tutkijoita Tampereen teknillisestä yliopistosta, ammattikorkeakoulusta sekä Tampereen yliopistollisesta sairaalasta.

– Yhteistyö eri organisaatioiden kanssa on sujunut saumattomasti jo aiemmin. Tätä yhteistyötä on nyt tarkoitus syventää entisestään. Sydän- ja verisuonitautien tutkimuksessa meillä Tampereella on kansainvälisesti korkeaa osaamista, Laaksonen sanoo.

Tampereen yliopistolla on ennestään muutamia tutkimuskeskuksia, esimerkiksi Rokotetutkimuskeskus.

Sydän- ja verisuonitautien tutkimuskeskuksen yhdeksi painopistealueeksi Reijo Laaksonen mainitsee korkean riskin sepelvatimopotilaan tunnistamisen.

Tutkimuskeskus järjestää aloitussymposiumin Arvo-rakennuksessa keskiviikkona 27.9.2017 klo 15.00 alkaen.