Taiteilija Charles Sandisonin teos paljastetaan Tampereen yliopistossa

Julkaistu 4.12.2018 - 13:11

Taiteilija Charles Sandisonin teos paljastetaan Tampereen yliopistossa torstaina 20. joulukuuta. Tilaisuus alkaa kello 15.00 yliopiston juhlasalissa, Kalevantie 4.

Sandison on kansainvälisesti tunnettu mediataiteilija, jonka teoksia on ollut esillä useissa Euroopan maissa, Pohjois-Amerikassa ja Etelä-Amerikassa. Monet hänen työnsä ovat tietokoneen avulla luotuja valoinstallaatioita, joiden tekstit ja symbolit yhdistyvät arkkitehtuurisiin tiloihin. Sandison sai Ars Fennica -palkinnon 2010. Skotlannissa syntynyt Sandison asuu ja työskentelee Tampereella.

Teoksen on tilannut Tampereen yliopisto.

- Kyseessä on kansallisesti ja kansainvälisestikin merkittävä taideteos. Mutta ennen kaikkea haluamme ilahduttaa yliopistolaisia ja kaikkia kaupunkilaisia, muistuttaa vapaan tieteellisen tutkimuksen ja siihen perustuvan opetuksen arvosta, ja kiittää kaupunkia hyvästä yhteistyöstä, sanoo rehtori Liisa Laakso.

Juhlasssa paljastetaan myös Elina Brotheruksen muotokuva rehtori Laaksosta
Valon juhlaksi nimetty tilaisuus torstaina 20.12. on samalla rehtori Liisa Laakson rehtorikauden päättäjäistilaisuus. Juhlassa paljastetaan taiteilija Elina Brotheruksen Laaksosta tekemä muotokuva.

Lisätietoja:
Johdon assistentti Anu Nikupeteri, 050 591 1573, anu.nikupeteri@uta.fi