Tampereella puhutaan sote-uudistuksesta

Julkaistu 16.11.2017 - 11:34

25. Terveydenhuoltotutkimuksen päivien teemana uudet osaamistarpeet ja johtaminen muuttuvissa sote-rakenteissa

Tampereen yliopiston Kaupin kampuksella järjestetään 25. Terveydenhuoltotutkimuksen päivät torstaina ja perjantaina 23. – 24.11. Päivien aikana keskustellaan sote-uudistuksen nykytilasta, uudistuksen mukanaan tuomista osaamistarpeista ja terveydenhuollon oikeudenmukaisuudesta. Päivien ulkomainen pääpuhuja on dosentti Ulrika Winblad (Uppsalan yliopisto), joka pitää kaksi Ruotsin valinnanvapausuudistukseen liittyvää luentoa.

Torstaina 23.11. päivän teema on Uudet osaamistarpeet ja johtaminen muuttuvissa sote-rakenteissa.

”Sote-kenttä on jatkuvassa muutoksessa ja niinpä myös osaamistarpeet muuttuvat. Mahdollinen valinnanvapausuudistus, palveluiden integraatio, digitalisaatio ja uudet teknologiat ovat esimerkkejä uudistuksista, joihin myös sote-alan ammattilaisten ja johtajien on saatava uusia välineitä”, sanoo päivien järjestämisestä vastaava yliopistonlehtori Liina-Kaisa Tynkkynen.

”Terveydenhuoltotutkimuksen päivillä keskustellaankin tänä vuonna niistä osaamisen ja johtamisen haasteista, joita sote-uudistus palvelujärjestelmässä synnyttää.”

Päivien pääpuhujia ovat johtaja Markku Pekurinen (THL), Lääkäriliiton uusi toiminnanjohtaja Kati Myllymäki, professori Teppo Kröger (Jyväskylän yliopisto) ja tutkimuspäällikkö Timo Sinervo (THL). Muutosjohtaja Kari Hakari (Pirkanmaan liitto) tekee tilannekatsauksen Pirkanmaan sote-valmisteluun. Dosentti Ulrika Winblad puhuu siitä, millaisia uusia osaamistarpeita Ruotsin valinnanvapausuudistus on synnyttänyt sote-palveluiden kentälle. Torstaina jaetaan myös Terveydenhuoltolääkärit ry:n perinteinen Terveydenhuoltopalkinto.

Perjantai 24.11. on englanninkielinen seminaaripäivä teemalla Equity in health and healthcare. Päivän aikana käsitellään terveydenhuollon ja terveyden oikeudenmukaisuutta niin teoreettisesti, tutkimuksellisesti kuin terveyspalvelujärjestelmän uudistusten näkökulmista.

”Sote-uudistus on myös iso uudistus oikeudenmukaisuuden näkökulmasta. Emme vielä tiedä mihin suuntaan ollaan menossa ja siksi on tärkeä keskustella esimerkiksi Ruotsin valinnanvapausuudistuksen opeista oikeudenmukaisuuden osalta”, sanoo Liina-Kaisa Tynkkynen.

Perjantaina päivillä puhuvat dosentti Ulrika Winblad, hallituksen puheenjohtaja Heikki Saxen (Bioetiikan instituutti), yliopisto-opettaja Jutta Pulkki (Tampereen yliopisto), tutkija Sonja Lumme (THL), dekaani Juha Teperi (Tampereen yliopisto), professori Katri Sieberg (Tampereen yliopisto) ja tutkimusprofessori Ilmo Keskimäki (THL ja Tampereen yliopisto).

Terveydenhuoltotutkimuksen päivien järjestelyistä vastaavat Tampereen yliopisto (Yhteiskuntatieteiden tiedekunta ja Palvelut ja johtaminen integroituvassa sosiaali- ja terveydenhuollossa -johtamisohjelma), Sosiaalilääketieteen yhdistys ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Päivien ohjelma:

Lisätietoja:
Yliopistonlehtori Liina-Kaisa Tynkkynen, 040 190 1675, liina-kaisa.tynkkynen@uta.fi
Tampereen yliopisto, Yhteiskuntatieteiden tiedekunta

TAMPEREEN YLIOPISTON TIEDOTE 16.11.2017