Tampereen laskentatoimi menestyi

Julkaistu 29.1.2016 - 14:57

Tampereen yliopiston laskentatoimi sijoittui ainoana tamperelaisena oppiaineena kärkijoukkoon kauppatieteen alan pohjoismaisessa vertailussa.

Tampereen laskentatoimi sijoittui omassa oppiainesarjassaan jaetulle kahdeksannelle sijalle. Edelle menivät Suomesta Aalto-ylipisto sekä Turun ja Oulun yliopistot.

Tiedot perustuvat Nordic Journal of Business -lehdessä julkaistuun Jukka Sihvosen ja Sami Vähämaan artikkeliin, jossa vertailtiin kauppatieteen alan tutkimusyksiköiden ja oppiaineiden tuottavuutta Pohjoismaissa 2005–2015. Tutkimus on tiettävästi ensimmäinen pohjoismainen tuottavuusvertailu alallaan. Mukana oli 90 alan yksikköä.

Ruotsi on tutkimuksen mukaan kauppatieteen alan tuottavin Pohjoismaa. Suomi taas on parantanut tuottavuuttaan eniten. Julkaistujen artikkeleiden määrällä mitaten Suomi on kolminkertaistanut tuotantonsa viimeisen kymmenen vuoden aikana. Eri oppiaineista Suomi on paras markkinoinnin alan tutkimuksessa.

Huomattavimmat maakohtaiset heikkoudet olivat Norjan heikko menestys laskentatoimessa ja Suomen huono menestys taloustieteessä.

Suomalaisista yliopistoista parhaiten vertailussa pärjäsivät Aalto-yliopisto ja ruotsinkielinen kauppakorkeakoulu Hanken. Myös Turun ja Vaasan yliopistot sijoittuivat 15 parhaan joukkoon.

Pohjoismaiden parhaat kauppatieteen alan yksiköt

1. Kööpenhaminan kauppakorkeakoulu
  2. Aalto-yliopisto
  3. Tukholman kauppakorkeakoulu
  4. Aarhusin yliopisto
  5. Hanken
  6. BI Norja Business School
  7. Norjan kauppakorkeakoulu
  8. Lundin yliopisto
  9. Uppsalan yliopisto
  10. Göteborgin yliopisto

Jukka Sihvonen ja Sami Vähämaa: Business Research in the Nordic Countries: An Analysis of Research Output across Countries, Disciplines, and Institutions.

Artikkeli julkaistu lehdessä Nordic Journal of Business (Vol. 64, No. 4)