Tampereen Lasten akatemiassa tutustutaan ihmisen varaosiin

Julkaistu 20.11.2018 - 10:32

Tampereen Lasten akatemia jatkuu lauantaina 1.12. kello 11.00 - 12.00, jolloin apulaisprofessori, filosofian tohtori Heli Skottman luennoi lapsille aiheesta Ihmisen varaosat. Luento pidetään Tampereen yliopiston päärakennuksen luentosalissa D11, Kalevantie 4.

Sisilisko voi kasvattaa itselleen uuden hännän - miksi ihmisen jalka ei kasva onnettomuuden jälkeen uudelleen? Mikä osa ihmisen kehosta uusiutuu, missä taas voidaan tarvita varaosia? Mistä ihmisen varaosia saadaan ja kuka niitä osaa tehdä?

Heli Skottman tutkii Tampereen yliopiston lääketieteen ja biotieteiden tiedekunnassa ihmisen kantasoluja ja sitä, kuinka kudosteknologiaa voidaan käyttää ihmisen varaosien tuottamiseen.

Lasten akatemia
Lasten akatemian tarkoituksena on innostaa lapsia kyselemään, ottamaan selvää ja tutkimaan. Lasten akatemiassa voivat opiskella 7-10 -vuotiaat, eikä luennoille tarvitse ilmoittautua. Lasten akatemia on suunnattu ainoastaan lapsille, mutta toki heidän saattajansakin ovat tervetulleita mukaan.

Lasten akatemian ensi vuoden ensimmäinen luento on 26.1.2019 Tampere-talossa järjestettävillä Tieteen päivillä. Sieltä löytyy kaikenikäisille lapsille paljon muutakin nähtävää, kuultavaa ja koeteltavaa.
Tervetuloa!

Lue lisää: http://www.uta.fi/lastenakatemia

Lasten akatemian toteuttavat yhteistyössä
* Tampereen yliopisto,