Tampereen Nätylle kansainvälinen palkinto

Julkaistu 30.11.2018 - 11:14
Nätyn Coventry -hanke/ Kuva: Jonne Renvall
Tampereen ja Coventryn yliopistojen näyttelijäopiskelijat harjoittelevat yhdessä etäläsnäoloon perustuvan teknologian avulla. Kuva: Jonne Renvall

Tampereen yliopiston Nätyn ja Coventryn yliopiston yhteinen projekti voitti San Franciscossa järjestetyn Reimagine Education 2018 -kilpailun ensimmäisen palkinnon Arts and Humanities -sarjassa.

Projektissa tutkitaan etäläsnäoloa esittävien taiteiden koulutuksessa. Kyseessä on tutkimus- ja opetushanke Telepresence in Performance Training and the Performing Arts. Coventryssä se tunnetaan nimellä Immersive Telepresence in Theatre.

Coventryn yliopiston ja Nätyn yhteistyö alkoi jo vuonna2015. Myös hankkeen ensimmäinen osa Corionalus Online voitti Philadelphiassa joulukuussa 2016 järjestetyn Reimagine Education -kilpailun ensimmäisen palkinnon Arts and Humanities -sarjassa.

Nätyn tutkimus tehdään Tutkivan teatterityön keskuksen alla.

Projektin sivut

Video projektista Telepresence in Theatre Highlights 2016-18