Tampereen PEACE-ohjelma pääsi maailman parhaiden listalle

Julkaistu 26.4.2017 - 12:45

Tampereen yliopiston rauhan- ja konfliktintutkimuskeskuksen TAPRIn PEACE-tutkinto-ohjelma (The Master’s Degree Programme in Peace, Mediation and Conflict Research) on saanut kansainvälistä näkyvyyttä. Maisteriohjelma on mainittu The Peacekeeper -sivuston kansainvälisessä listauksessa “10 Top Degrees in Conflict Resolution and Peacebuilding”. Tampereen yliopiston PEACE-koulutusohjelma mainitaan listassa muun muassa arvostettujen yhdysvaltalaisten ja brittiläisten ohjelmien joukossa.

TAPRI on monitieteinen ja kansainvälinen tutkimuskeskus, joka rauhan- ja konfliktintutkimukseen liittyvän opetuksen lisäksi tekee korkeatasoista sotiin, konflikteihin ja rauhanprosesseihin liittyvää tutkimusta.

Dosentti, yliopistotutkija ja PEACE-tutkinto-ohjelman akateeminen johtaja Marko Lehti toteaa näkyvyyden olevan hieno asia ottaen huomioon tutkinto-ohjelman nuoruuden ja rajalliset resurssit. Hän pitää Tampereen yliopiston sijoittumista YK:ta lähellä olevan thepeacekeeper.org -sivuston listauksessa erinomaisena ja uskoo tutkinto-ohjelman kansainvälisyyden vahvistuvan entisestään koulutusviennin myötä.

Teksti: Anna Ojalahti

The Peacekeeper -sivuston 10 kärjessä -lista