Tampereen tuberkuloosisäätiö lahjoittaa 100 000 euroa lääketieteelle

Julkaistu 19.6.2017 - 10:38

Tampereen tuberkuloosisäätiö lahjoittaa Tampereen yliopistolle 100 000 euroa. Lahjoitus kohdennetaan lääketieteen alalle.

– Tampereen yliopistossa tehtävän hengityselinsairauksien opetus- ja tutkimustyön tukeminen on ollut jatkuvasti keskeinen alue toteuttaessamme säätiömme tarkoitusta ja vuosittain jakamastamme noin miljoonan euron apurahamäärästä valtaosa onkin kohdistunut tamperelaisen tutkimuksen tukemiseen. Nyt tehtävällä lahjoituksella haluamme edelleen vahvistaa yliopistossa tehtävän hengityselinsairauksien tutkimuksen edellytyksiä, sanoo Tampereen tuberkuloosisäätiön puheenjohtaja Markku Lilja.

Tampereen yliopiston lääketieteen ja biotieteiden tiedekunnan dekaani Tapio Visakorpi kiittää lahjoituksesta.

– Tampereen yliopistossa on jo pitkää tutkittu hengityselinsairauksia, aina tuberkuloosin perustutkimuksesta, käyttäen seeprakalamallia, astman kliinisiin tutkimuksiin. Siksi olen erityisen iloinen, että Tampereen tuberkuloosisäätiö näin lahjoituksen muodossa jatkaa pitkäaikaista tukeansa tamperelaiselle tutkimukselle, Visakorpi kertoo.

Tampereen tuberkuloosisäätiö tukee tieteellistä tuberkuloosin ja hengityselinsairauksien tutkimustyötä Suomessa. Tampereen tuberkuloosisäätiö perustettiin vuonna 1954 jakamaan tamperelaisen lääkärin Anna Wikanderin perintöä tuberkuloositutkimukselle. Tuberkuloosin nujerruttua säätiö on laajentanut tukeaan hengityselinsairauksien mm. astman ja keuhkosyövän tutkimukseen.