Tampereen vaalikonetutkimus sai Sanomain suurimman apurahan

Julkaistu 19.9.2017 - 09:42

Sami Borgin johtama Vaalikoneet 2020 -tutkimushanke sai suurimman yksittäisen apurahan Helsingin Sanomain Säätiön syksyn rahanjaossa, jossa säätiön hallitus myönsi yhdeksälle hankkeelle yhteensä 326 230 euroa.

Vaalikonetutkimus luo kattavan ja perusteellisen kuvauksen vaalikoneista ja niiden hyödyntämisestä presidentin- ja eduskuntavaaleissa. Tutkimus toteutetaan Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulussa ja journalismin, viestinnän ja median tutkimusyksikössä Cometissa.

Comet-tutkimusyksikön tutkija Laura Ahva sai 46 000 euroa tutkimushankkeeseen, jonka aiheen on populistinen vastamedia yleisötutkimuksen näkökulmasta.

Journalistiikan vierailijaprofessori Jussi Pullinen sai 12 480 euroa Verkkojournalismin vuosi -hankkeeseen, joka tutkii ja jakaa digitaalisen uutismedian parhaita käytäntöjä erityisesti digitaalisessa jakelussa.

Helsingin Sanomain Säätiö on yksityinen, yleishyödyllinen säätiö, joka jakaa apurahoja viestintäalan tutkimukseen ja koulutukseen sekä alan kilpailuihin.

Helsingin Sanomain Säätiön apurahapäätökset