Tampereen yliopisto menestyi Erasmus+ globaalin liikkuvuuden haussa

Julkaistu 19.5.2017 - 14:17

Tampereen yliopisto on saanut rahoitusta opiskelijoiden ja opettajien liikkuvuusjaksoihin Euroopan ulkopuolisten kumppanimaiden kanssa. Noin 246 000 euron rahoituksella tuetaan koulutusyhteistyötä Euroopan ulkopuolisten yhteistyöyliopistojen kanssa.

Suurimman osan Tampereen yliopiston rahoituksesta sai Public and Global Health -ohjelma. Ohjelmaan voi näin tulla lukukaudeksi opiskelijoita Kiinassa, Intiassa, Filippiineillä, Nepalissa, Sambiassa ja Iranissa sijaitsevista yhteistyöyliopistoista. Opettajat voivat rahoituksen turvin liikkua puolin ja toisin.

Globaalia liikkuvuutta rahoitetaan EU:n ulkosuhderahoista, ja tuen myöntää Suomessa opetushallitus. Tänä vuonna oli ensimmäistä kertaa jaossa tukea liikkuvuuteen Iranin, Irakin ja Jemenin kanssa.

Tampereen yliopiston hakemus perustui tiedekuntien aloitteisiin.

Korkeakoulutuksen Erasmus + tukea haettiin yhteensä 6,9 miljoonaa euroa ja sitä oli jaossa 2,6 miljoonaa euroa. Globaalin liikkuvuuden tukea haki tällä hakukierroksella 26 korkeakoulua ja viisi korkeakoulujen muodostamaa liikkuvuuskonsortiota. Myönnetyllä tuella on tarkoitus toteuttaa 778 vaihtoa Suomen ja kumppanimaiden välillä.

Rahoitusta saaneiden tiedot cimo.fi-sivuilla

Lisätietoja: