Tampereen yliopisto menestyi lääketieteen ranking-listalla

Julkaistu 9.11.2017 - 12:47

Tampereen yliopisto menestyi hyvin Times Higher Education -lehden tuoreessa ranking-listauksessa, joka koskee lääketieteen, kliinisen lääketieteen ja terveyden tutkimuksen aloja.

Tampereen yliopisto on uudessa listauksessa toiseksi parhaana suomalaisyliopistona sijoilla 201–250. Paras suomalaisyliopistoista oli Helsingin yliopisto sijoilla 101–125.

Times Higher Education -lehden ranking-listassa on viisi pilaria, joista Tampereen yliopisto pärjäsi parhaiten viittausten määrissä ja täydentävää rahoitusta mittaavassa Industry income -pilarissa. Jälkimmäisessä Tampereen yliopisto oli paras suomalaisyliopistoista.

Maailman parhaaksi yliopistoksi tässä listauksessa nousi brittiläinen Oxfordin yliopisto ja seuraavaksi tuli Cambridgen yliopisto. Kolmanneksi nousi amerikkalainen Harvardin yliopisto.

Arvioinnissa oli tänä vuonna mukana 500 yliopistoa eri puolilta maailmaa.

Times Higher Education World University Rankings