Tampereen yliopisto Suomen ykkönen viittausten määrässä

Julkaistu 26.9.2017 - 15:37

Tampereen yliopisto on Suomen viitatuin yliopisto. Tämä käy ilmi Times Higher Education -lehden tänä syksynä julkaisemasta maailmanlaajuisesta yliopistojen ranking-listasta.

Tampereen yliopisto nosti kokonaissijoitustaan sijoille 201–250, kun edellisenä vuonna sijoitus oli 251–300. Suomalaisyliopistojen joukossa Tampereen yliopiston kokonaissijoitus oli nyt kolmas.

Viittausten määrällä mitaten Tampereen yliopisto on kuitenkin Suomen yliopistojen ykkönen ja maailmanlistan sijalla 120.

Viittausten määrä on Times Higher Education -lehden ranking-listan yksi kolmesta tärkeimmästä pilarista opetuksen ja tutkimuksen ohella. Kukin näistä vastaa 30 prosentin osuutta kokonaisarvioinnin tuloksesta.

Times Higher Education: Suomalaisyliopistojen ranking-järjestys viittausten perusteella

Times Higher Education: Ranking-järjestys viittausten maailmanlistalla