Tampereen yliopistolle 300 000 euron lahjoitus Sigrid Juséliuksen Säätiöltä

Julkaistu 18.5.2017 - 12:15

Tampereen yliopisto on saanut 300 000 euron lahjoituksen Sigrid Juséliuksen Säätiöltä. Lahjoitus kohdennetaan lääketieteelle.

- Olemme iloisia, että meillä on mahdollisuus tukea hyvin menestyvää Tampereen yliopistoa ja yliopistossa tehtävää laadukasta lääketieteen tutkimusta, kertoo toimitusjohtaja Christian Elfving.

Lahjoitus on jo toinen 300 000 euron lahjoitus Sigrid Juséliuksen Säätiöltä Tieteenraivaajat-varainhankintakampanjan aikana. Säätiö on näin yksi Tampereen yliopiston suurimmista tukijoista.

- Kiitämme lämpimästi lahjoituksestanne ja tuestanne työllemme, toteaa rehtori Liisa Laakso.

- Lääketieteen tutkimuksen tukijana Sigrid Juséliuksen Säätiön merkitys on suuri. Kiitämme pitkäjänteisestä tuestanne, jonka myötä voimme tehdä työtä sairauksien voittamiseksi, sanoo dekaani Tapio Visakorpi lääketieteen ja biotieteiden tiedekunnasta.

Sigrid Juséliuksen Säätiön hallitus päätti jakaa vuonna 2017 yhteensä 2,2 miljoonan euron lahjoitukset lääketieteellistä tutkimusta harjoittaville yliopistoille. Lahjoituksia sai yhteensä kuusi yliopistoa.

Sigrid Juséliuksen Säätiö perustettiin vuorineuvos Fritz Arthur Juséliuksen (1855–1930) testamentilla hänen 11-vuotiaana kuolleen Sigrid-tyttärensä muistoksi. Säätiön tarkoituksena on tukea kansallista ja kansainvälistä lääketieteellistä huipputason tutkimusta. Säätiö on maan suurin yksityinen lääketieteellisen tutkimuksen tukija.

Tampereen yliopiston Tieteenraivaajat-varainhankintakampanja on kerännyt tähän mennessä 3,3 miljoonaa euroa, joista valtion vastinrahaan oikeuttavia lahjoituksia on 3,1 miljoonaa euroa. Yliopistot saavat 30.6.2017 mennessä keräämiensä muun muassa yksityishenkilöiden ja yritysten lahjoitusten päälle valtiolta vastinrahaa, joka on enintään 150 miljoonaa yliopistoille yhteensä.

Lisätiedot:
Lääketieteestä: dekaani, professori Tapio Visakorpi, p. 040 717 4402, tapio.visakorpi@uta.fi
Varainhankinnasta: yhteyspäällikkö Mia Simpanen, p. 040 190 1243, mia.simpanen@uta.fi

TAMPEREEN YLIOPISTON TIEDOTE 18.5.2017