Tampereen yliopiston hakijamäärä kasvoi

Julkaistu 6.4.2017 - 13:59

Tampereen yliopiston alempaan ja ylempään korkeakoulututkintoon johtaviin tutkinto-ohjelmiin oli keskiviikkona päättyneessä yhteishaussa kaikkiaan 15 203 hakijaa. Määrä nousi hieman viime vuodesta siitä huolimatta, että tänä keväänä ei ollut hakua teatterityön tutkinto-ohjelmaan, johon 2016 oli noin tuhat hakijaa. Tämänvuotinen hakijaluku sisältää myös avointen yliopisto-opintojen perusteella hakevat, jotka olivat nyt ensimmäistä kertaa mukana yhteishaussa.

Lääketieteen, kauppatieteiden, luokanopettajan sekä psykologian opinnot kiinnostivat tänäkin vuonna eniten Tampereen yliopistoon hakeneita. Lääketieteen lisensiaatin tutkinto-ohjelmaan tuli ensisijaisia hakemuksia 1 355 (kaikkiaan 1529), kauppatieteiden tutkinto-ohjelmaan 1016 (kaikkiaan 2 933), kasvatustieteiden tutkinto-ohjelman luokanopettajakoulutukseen 604 (kaikkiaan 1 740) ja psykologian tutkinto-ohjelmaan 553 (kaikkiaan 1900).

Hallintotieteiden tutkinto-ohjelmaan tuli kaikkiaan 1016 hakemusta, yhteiskuntatutkimuksen tutkinto-ohjelmaan 920, varhaiskasvatuksen opintoihin 850, journalistiikan ja viestinnän tutkinto-ohjelmaan 751 ja englannin kielen, kirjallisuuden ja kääntämisen tutkinto-ohjelmaan 741. Sosiaalityön tutkinto-ohjelmaan tuli kaikkiaan 694 hakemusta ja historian tutkinto-ohjelmaan 628, bioteknologian tutkinto-ohjelmaan 536 ja tietojenkäsittelytieteiden tutkinto-ohjelmaan 518.

Yhteishaussa olivat viime vuoden tapaan haettavana myös useimpien yliopistojen suomenkieliset maisterikoulutukset. Nämä huomioiden Tampereen yliopistoon oli koko yhteishaussa yhteensä 16 874 hakijaa. Yhteishaun kokonaishakijamäärässä Tampereen yliopistoon oli kolmanneksi eniten hakijoita Helsingin ja Turun yliopistojen jälkeen.

Tampereen yliopiston valintakokeet alkavat toukokuussa. Tulokset julkistetaan viimeistään 30.6.2017.

Alempaan ja ylempään korkeakoulututkintoon johtavissa hakukohteissa tarjolla on yhteensä yli 1400 opiskelupaikkaa, joista osa on varattu ensikertalaisille hakijoille.

Opiskelijaksi Tampereen yliopistoon -sivut

Lisätietoja: