Tampereen yliopiston lukuvuoden avajaiset ti 5.9.

Julkaistu 30.8.2017 - 12:04

Tampereen yliopiston lukuvuoden avajaisia vietetään tiistaina 5.9. yliopiston päärakennuksessa ja keskustakampuksella. Avajaisjuhla alkaa klo 12 yliopiston juhlasalissa, Kalevantie 4.

Avajaisjuhlassa puhuu rehtori Liisa Laakso. Puheenvuoron käyttää myös tuore Vuoden alumni. Henkilökunnan edustajana puhuu yliopistotutkija Jarkko Toikkanen ja opiskelijoiden edustajana Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Mikko Lampo.

Juhlassa jaetaan Tampereen Yliopiston Tukisäätiön ja Tampereen kaupungin palkintostipendit edellisen lukuvuoden parhaille väitöskirjoille.

Avajaispäivän ohjelmassa on ensimmäistä kertaa Tampereen yliopiston uusien professoreiden juhlaluentoja. Luentonsa pitävät nuorisotutkimuksen professori Päivi Honkatukia, terveyssosiologian professori Piia Jallinoja, sukupuolentutkimuksen professori Johanna Kantola, sosiaali- ja terveyspolitiikan professori Juho Saari, yrityksen johtamisen professori Johanna Kujala ja vuorovaikutteisen teknologian professori Markku Turunen.

Keskustakampuksella on päivän aikana lisäksi muun muassa alumnikahvit Alakuppilassa, opastettuja kampuskierroksia sekä tanssi-, teatteri- ja joukkuevoimisteluesityksiä.

Samana päivänä klo 12.00 – 15.00 on tietokoneen ja ihmisen vuorovaikutusta tutkivan TAUCHI-keskuksen 20-vuotisjuhlaseminaari Pinni B -rakennuksen auditoriossa 1100. Seminaarin aluksi klo 12.00 – 13.30 on nähtävillä ja kokeiltavana tutkimusdemonstraatioita ja mahdollisuus keskustella niiden kehittäjien kanssa.

Avajaispäivän ohjelma:
http://www.uta.fi/ajankohtaista/tapahtumat/avajaiset-0

TAUCHI-keskuksen seminaarin ohjelma:
http://www.uta.fi/ajankohtaista/tapahtumat/tauchi-tutkimuskeskus-kertoo-tyostaan-juhlaseminaarissa

Lisätietoja lukuvuoden avajaispäivästä:
Johdon assistentti Anu Nikupeteri, 050 591 1573, anu.nikupeteri@uta.fi

TAMPEREEN YLIOPISTON TIEDOTE 30.8.2017