Tampereen yliopiston tutkijat saivat rahoitusta Syöpäsäätiöltä

Julkaistu 16.11.2017 - 08:32

Syöpäsäätiö on myöntänyt Tampereen yliopiston tutkijoille merkittäviä apurahoja. Suurimman rahallisen tuen sai Professori Matti Lehtisen tutkimusryhmä, jolle myönnettiin 150 000 euron kaksivuotinen apuraha HPV-rokotteen ja papilloomaviruksen seulontojen hyödyllisyyden tutkimukseen.

- Tutkimme sitä, kuinka naisia pitäisi seuloa HPV-tulehdusten varalta. Pyrimme osoittamaan, että rokotteen saaneiden naisten kohdalla seulontoja ei tarvittaisi läheskään yhtä paljon kuin nykyisin, Lehtinen toteaa.

HPV-rokote kuuluu kansalliseen rokoteohjelmaan. Lehtisen tutkimus tarjoaa lisätietoa siitä, kuinka usein HPV-rokotteen saaneiden naisten tulisi käydä HPV-testissä.

Syöpäsäätiön apurahoja myönnettiin myös muille Tampereen yliopiston tutkijoille. Professori Anne Kallioniemi sai 80 000 euron kaksivuotisen apurahan. Kallioniemen tutkimus pyrkii löytämään uusia syövän lääkehoidon kohteita.

Tohtori Kirsi Granbergin tutkimusryhmä sai 30 000 euron apurahan. Granberg ryhmineen tutkii hematologisten pahanlaatuisten sairauksien farmakogenomiikan maiseman ymmärtämistä yksilöllisten järjestelmien lääketieteellisen lähestymistavan avulla.

Syöpäsäätiö myönsi lisäksi kahdelle Tampereen yliopiston tutkijalle rahoitusta väitöskirjatyöhön:

Tatiana Cajuso Pons, 5000 euroa. Paksusuolen syövän molekyyligenetiikka.

Mari Hannele Kalamo, 3000 euroa. Lynchin syndrooma – gynekologinen terveys ja sairastavuus.

Syöpäsäätiön ja Suomen Syöpäyhdistyksen myöntämät apurahat vuonna 2017