Tampereen yliopiston varainhankinta tuotti 3,7 miljoonaa euroa

Julkaistu 3.7.2017 - 12:35

Lääketiede, kauppatieteet ja yhteiskuntatieteet keräsivät eniten lahjoituksia

Tampereen yliopiston Tieteenraivaajat-varainhankinta tuotti kesäkuun loppuun mennessä 3,7 miljoonaa euroa, josta valtion vastinrahakelpoisia lahjoituksia oli 3,5 miljoonaa euroa.

Tampereen yliopistossa iloitaan varainhankinnan tuloksesta ja kiitetään lahjoittajia tuesta. Kampanjan suurimpia lahjoittajia ovat Jane ja Aatos Erkon säätiö, Sigrid Juséliuksen Säätiö, OP Ryhmä, Vakuutusyhtiö Turva sekä Fimlab Laboratoriot. Lahjoittajia on yhteensä noin sata.

Rehtori Liisa Laakso kiittää kaikkia lahjoittajia luottamuksesta Tampereen yliopistoa kohtaan.

– Lahjoitukset ovat monessa suhteessa tärkeitä. Ne kertovat paitsi vapaan akateemisen tutkimuksen ja sille perustuvan korkeimman opetuksen arvostuksesta myös pitkäjänteisistä kumppanuuksista ja tuloksellisesta yhteistyöstä, Laakso kertoo.

Tampereen yliopisto asetti varainhankintakampanjan alkaessa 2014 keräystavoitteekseen 5 miljoonaa euroa.

– Varainhankinnan kokonaissummaan voi toki ottaa mukaan myös samaan aikaan kerätyn uuden yliopiston 1,9 miljoonan euron säätiöpääoman, toteaa Laakso.

Yliopistojen varainhankinnan kannustukseksi järjestetty valtion vastinrahaohjelma päättyi 30.6. Tänä aikana kerättyihin yksityisiin lahjoituksiin yliopistot saavat valtiolta 150 miljoonaa euroa vastinrahaa. Lopullinen vastinrahan määrä vahvistuu syksyllä 2017, kun pääomituspäätökset valmistuvat.

Varainhankinta jatkuu

– Erityisen tyytyväisiä olemme säätiölahjoituksista sekä uusien yrityslahjoittajien tuesta yliopistomme työlle. Olisimme voineet onnistua vielä paremmin yksityisten henkilölahjoittajien suunnalla, kertoo sidosryhmäjohtaja Päivi Myllykangas.

Vastinrahakampanja päättyy, mutta varainhankinta yliopistoissa jatkuu. Tampereen yliopiston varainhankinta jatkuu yliopiston yhdeksän koulutusalan hyväksi ja yhteistä varainhankintaa Tampereen uudelle yliopistolle aletaan rakentaa yhteistyössä heti syksyllä 2017.

– Varainhankinta on uuden syntyvän yliopiston ja ammattikorkeakoulun kannalta tärkeä alue, jossa haluamme onnistua. Toivomme alueen yritysten ja yhteisöjen lähtevän mukaan ja rakentavan kanssamme uutta korkeakouluyhteisöä yhteistyökumppaneina ja lahjoittajina, Myllykangas kertoo.

Lisätiedot:
rehtori Liisa Laakso, p. 044 318 0861, rehtori@uta.fi