Tampereen yliopistoon kolme terveyden tutkimuksen akatemiahanketta

Julkaistu 3.5.2018 - 17:11

Suomen Akatemian terveyden tutkimuksen toimikunta on valinnut rahoitettavaksi 36 uutta akatemiahanketta, joista kolmessa on johtaja Tampereen yliopistossa.

Akatemiahankkeissa hakijat saavat rahoitusta tutkimusryhmän palkkaamiseen. Rahoitus on nelivuotinen.

Rahoitetut akatemiahankkeet Tampereen yliopistossa:

Apulaisprofessori Katri LindforsTG3-autovasta-aineet ihokeliakian kehittymisessä

Professori Eeva MoilanenTRPA1 ionikanava - uusi tulehdusta voimistava mekanismi ja lupaava lääkevaikutuskohde

Professori Tapio Visakorpi, Pitkien RNA molekyylien merkitys eturauhassyövän synnyssä

Akatemiahankkeissa tavoitteena on kansainvälisesti korkeatasoinen tieteellinen tutkimus, mahdolliset tieteelliset läpimurrot ja tutkimusyhteistyö parhaiden kansainvälisten ryhmien kanssa. Akatemiahankkeen johtajan eli tutkimushankkeen vastuullisen johtajan tulee olla professorin tai dosentin tasoinen tutkija.

Terveyden tutkimuksen akatemiahankkeita rahoitetaan yhteensä 14,6 miljoonalla eurolla. Rahoitus myönnettiin 19,4 prosentille hakemuksista. Yhteensä syyskuun 2017 haussa arvioitiin 186 hankehakemusta 14 kansainvälisessä arviointipaneelissa.

Suomen Akatemian terveyden tutkimuksen toimikunta: Akatemiahankkeet 4.5.2018

Suomen Akatemian tiedote