Tampereen yliopistossa juhlahumua – sadat opiskelijat juhlivat valmistumistaan

Julkaistu 11.6.2018 - 13:36
Valmistujaiset 1/ Kuva: Jenni Toivonen
Nykymuotoisen Tampereen yliopiston viimeistä kevätjuhlaa vietettiin kesäkuussa. Valmistuneet juhlivat vielä joulukuussa mutta ensi vuodesta alkaen Tampereen uudessa yliopistossa.

Teksti: Milla Pyyny
Kuvat: Jenni Toivonen

Juhlasali täyttyi perjantaina juhlapuvuista ja smokeista, kun Tampereen yliopistolla juhlittiin satoja valmistuneita. Tunnelma juhlassa oli sivistynyt mutta riemukas, kun monen vuoden uurastus palkittiin.

Monitieteellisestä yliopistosta valmistuu vuosittain tuhansia tieteen ja taiteen osaajia lukuisille eri aloille. Sukupuolijakauma Tampereen yliopistossa on huomattava, sillä tänäkin vuonna naisia valmistui maistereiksi miehiin verrattuna lähes nelinkertainen määrä.

Valmistuneiden juhlan puheissa kiiteltiin ja kannustettiin opiskelijoita. Juhlapuheen pitäjä, yrittäjä ja enkelisijoittaja Sami Somero kannustaa vastavalmistuneita yrittäjyyteen. Somero korostaa yliopistoa merkittävänä lähtöpisteenä, josta on pystynyt ponnistamaan kohti omaa urapolkua.

Kevätlukukauden valmistujaisjuhla oli toiseksi viimeinen. Ensi vuodesta lähtien kandidaatit, maisterit ja tohtorit valmistuvat Tampereen uudesta yliopistosta.

valmistujaiset 2/ Kuva: Jenni Toivonen
Tampereen yliopistosta kevätlukukaudella valmistuneita on lähes tuhat. Kandidaatteja valmistui yli 400, maistereita yli 500 ja tohtoreita 41. Määrät kasvavat vielä hiukan, sillä tutkintotodistuksia myönnetään heinäkuun loppuun saakka.

Valmistujaiset 3/ Kuva: Jenni Toivonen
Gaudeamus Igitur kaikui täpötäydessä juhlasalissa. Valmistuneet juhlivat yhdessä yliopiston henkilökunnan ja lähimmäistensä kanssa.

Valmistujaiset 4/ Kuva: Jenni Toivonen
Juhlapäivän musiikista vastasi jazz-henkinen orkesteri Torvikopla Big Band kapellimestari ja saksofonisti Antti Karvosen johdolla. Torvikoplan soittajat ovat pääosin tamperelaisia opiskelijoita.

Valmistujaiset 5/ Kuva: Jenni Toivonen
Journalistiikkaa opiskellut Salla Syvänen valmistui tänä keväänä yhteiskuntatieteiden maisteriksi. Syvänen karkasi opintojensa aikana useaksi vuodeksi työelämään, mutta päätti palata opintojen pariin. – Palattuani oivalsin, että Tampereen yliopistossa on erittäin tasokasta tieteen opetusta, Syvänen kertoo.

Valmistujaiset 6/ Kuva: Jenni Toivonen
Varhaiskasvatuksen kandidaatit Jenna Svala ja Ilse Forss mainitsevat yliopiston parhaaksi puoleksi monipuolisen ja vapaan sivuaineoikeuden. Vastavalmistuneet lastentarhanopettajat kehuvat myös tiivistä ainejärjestöä ja hauskoja bileitä.