Tamperelaisen tutkimustyön tukisäätiö lahjoittaa 10 000 euroa

Julkaistu 26.6.2017 - 15:54

Tampereen yliopisto on saanut 10 000 euron lahjoituksen Tamperelaisen tutkimustyön tukisäätiöltä. Lahjoitus kohdennetaan yhteiskuntatieteiden alalle.

– Säätiön tarkoituksena on yleishyödyllisenä yhteisönä edistää tamperelaisissa yliopistoissa ja vastaavan tasoisissa tamperelaisissa oppilaitoksissa tapahtuvaa tieteellistä tutkimustyötä sekä tukea korkeatasoista tutkimustyötä näissä oppilaitoksissa tekeviä tutkijoita mm. apurahoin, kertoo säätiön asiamies Ari Simojoki.

Tampereen yliopiston rehtori Liisa Laakso kiittää lahjoituksesta.

– Lahjoitus tukee hienolla tavalla Tampereen uuden yliopiston syntyä ja osoittaa tukea yhteiselle tutkimustyön kehittämiselle kohti kansainvälistä huippua.

Tamperelaisen tutkimustyön tukisäätiöllä on pitkät perinteet tutkimustyön tukemisessa Tampereen seudulla ja se jakaa vuosittain apurahoja tamperelaisille tutkijoille. Tänä vuonna säätiö jakaa apurahat poikkeuksellisesti lahjoituksina. Yhteensä 24 000 euron lahjoitus jakautuu Tampereen yliopistolle, Tampereen teknilliselle yliopistolle sekä Tampereen ammattikorkeakoululle.