Tasavallan presidentin myöntämä kunniamerkki seitsemälle yliopistolaiselle

Julkaistu 5.2.2016 - 12:13
mitalit

Tasavallan presidentin myöntämän kunniamerkin vastaanotti perjantaina viisi ansioitunutta yliopistolaista. Kuvassa vasemmalta Pirkko Nykänen, Teuvo Tammela, Jukka Havu, Vesa Toivonen ja Sirkku Latomaa.

Tasavallan presidentti myönsi viime itsenäisyyspäivänä Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan kunniamerkin seitsemälle Tampereen yliopiston henkilökuntaan kuuluvalle. Viisi heistä vastaanotti kunniamerkin perjantaina 5. helmikuuta Tampereen yliopistolla. Kunniamerkit luovutti rehtori Liisa Laakso yhdessä vararehtori Harri Melinin ja vararehtori Seppo Parkkilan kanssa.

Kunniamerkit perustuvat erityisiin henkilökohtaisiin ansioihin omalla ammattialalla tai huomattavissa yhteiskunnallisissa tehtävissä. Ammatillisiksi ansioiksi luetaan esimerkiksi oman alan määrätietoinen kehittäminen.

- Kunniamerkki on valtiovallalta saatu arvokas tunnustus akateemiselle uralle. Kunniamerkit ovat tärkeä viesti yhteisölle siitä, että tieteen ja sivistyksen puolesta tehtävää työtä arvostetaan, rehtori Laakso sanoi.

Kunniamerkin saivat seuraavat henkilöt:

Suomen Valkoisen Ruusun I luokan ritarimerkki:
Professori Jukka Havu
Professori Pirkko Nykänen
Professori Raija-Leena Punamäki-Gitai (vastaanottaa kunniamerkin myöhemmin)
Professori Tarja Pösö (vastaanottaa kunniamerkin myöhemmin)
Professori Teuvo Tammela

Suomen Valkoisen Ruusun ritarimerkki:
Lehtori Sirkku Latomaa
Johtava rehtori Vesa Toivonen