Tech4Dogs – Suomalainen koirateknologia nousuun ja maailmalle!

Julkaistu 24.5.2018 - 13:37

Tech4Dogs, Suomen ensimmäinen yrityksille suunnattu koirateknologian verkostoitumistapahtuma järjestetään Helsingissä keskiviikkona 30.5.2018. Täyteen varatussa tapahtumassa toisensa tapaa yli 100 toimijaa yli 70 organisaatiosta. Päivän tarkoituksena on auttaa kasvuhakuisia yrityksiä löytämään bisneskumppaneita ja näin vauhdittaa suomalaisen koirateknologian nousua.

Nykyaikaiselle koirateknologialle on kysyntää. Suomalaisten koiranomistajien kyselyyn vastanneista 40 % on kiinnostunut ostamaan koiralleen aktiivisuus- tai hyvinvointimittarin seuraavien kolmen vuoden aikana. Vastaavasti puolet koiranomistajista on kiinnostunut käyttämään online-eläinlääkäriä videoyhteydellä. Koiran käyttäytymistä ja hyvinvointia seuraavaa kännykkäsovellusta omistajat haluaisivat käyttää etenkin koiran yksinolon ja käytösmuutosten (esim. kiputilat) seuraamiseen, ja toisaalta kehittyäkseen paremmiksi koiranomistajiksi.

Tech4Dogs-tapahtumassa uusimmista tuulista kertovat mm. biohakkeri Teemu Arina, futuristi Elina Hiltunen, Anaxeos-älymittarin kehittäjä Toni Koutu, etäeläinlääkäripalvelun lanseeraaja Heidi Elomaa ja somejulkkis Seppo-koiran isäntä Petteri Poukka. Todellista koiranäkökulmaa tapahtumaan tuo demokoira Leija, joka esittelee aktiivisuusmittareita ja pelaa koirien älypeliä.

Tapahtumassa on erinomainen tilaisuus kuulla uusimpia tutkimustuloksia sekä haastatella suomalaisia kasvuyrityksiä ja konkareita. Tervetuloa mukaan!
Mitä: Tech4Dogs - tulevaisuutta, tutkimusta, teknologiaa
Missä: Tapahtumatalo BANK, Unioninkatu 22, Helsinki
Milloin: Keskiviikko 30.5.2018 klo 9-17

Seuraa tapahtuman verkkosivuja, Facebookia ja Twitteriä sekä osallistu keskusteluun hashtagilla #tech4dogs.

Tech4Dogs-verkostoitumistapahtuman järjestää Turre & Toivoset 2.0: Varustelusta vuorovaikutukseen -tutkimushanke, jonka tavoitteena on tutkia ja kehittää teknologiaa sekä rakentaa lemmikkieläinten omistajille tarjottavien älykkäiden ratkaisujen ympärille suomalainen liiketoimintaekosysteemi. Hankkeessa kuonot käännetään kohti teknologiaa, joka vie koirien hyvinvoinnin mittaamisen älykkäämmälle tasolle, tukee ihmisen ja koiran vuorovaikutusta sekä helpottaa koiraperheiden arkea digipalveluilla.

Hankkeessa ovat mukana Tampereen yliopisto, Tampereen teknillinen yliopisto ja Helsingin yliopisto. Projektia rahoittavat Business Finland (ent. Tekes) sekä yliopistot. Tutkimushankkeen rinnalla omia yrityshankkeitaan vievät eteenpäin Vetcare Oy Mäntsälästä ja Best Friend Group Oy Kuopiosta. Lisäksi hankkeen toteutusta tukee kymmenkunta suomalaista lemmikkialan organisaatiota kuten SmartDOG, Kaunila, Suomen Agilityliitto, Eläinklinikka EHYT, Petsofi, FitDog Finland, Three Plus Group ja Lymed.

Lisätiedot:
Professori Mikko Ruohonen, mikko.j.ruohonen@uta.fi, 0400 825 440, hankkeen vastuullinen johtaja, CIRCMI – Research on Information, Customer and Innovation Management, Tampereen yliopisto. Näkökulmat: Kuluttajan ääni ja liiketoimintapotentiaali

Professori Outi Vainio, outi.vainio@helsinki.fi, 050 415 5251,
Eläinten hyvinvoinnin tutkimuskeskus, Helsingin yliopisto.
Näkökulmat: Koirien kognitio ja hyvinvointi

Professori Veikko Surakka, veikko.surakka@uta.fi, 040 557 3265,
ESC – Research Group for Emotions, Sociality, and Computing, Tampereen yliopisto.
Näkökulmat: Ihmisen, eläimen ja teknologian vuorovaikutus

Apulaisprofessori Antti Vehkaoja, antti.vehkaoja@tut.fi, 040 739 3181,
STB – Sensor Technology and Bio measurements, Tampereen teknillinen yliopisto.
Näkökulmat: Sensoritekniikka ja biomittaukset

TAMPEREEN YLIOPISTON TIEDOTE 24.5.2018