TEK lahjoitti 10 000 euroa luonnontieteille

Julkaistu 29.3.2017 - 09:59

Tekniikan akateemiset TEK lahjoitti 120-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi 10 000 euroa Tampereen yliopiston luonnontieteelliselle koulutusalalle.

– Viime vuosien aikana yliopistot ovat joutuneet tiukoille säästöjen takia. Kuitenkin, jos haluamme kääntää talouden suunnan, nyt on aika satsata tulevaisuuteen, koulutuspolitiikan johtaja Jari Jokinen TEKistä tähdentää.

– Me luonnontieteiden ja tekniikan ammattilaiset järjestämme harvoin suuria mielenilmaisuja, mutta viime vuonna 120 vuotta täyttänyt TEK päätti osoittaa juhlavuotensa kunniaksi mieltään ja kantaa osaltaan yhteiskuntavastuuta tekemällä lahjoituksia yliopistoille, Jokinen sanoo.

Tampereen yliopiston rehtori Liisa Laakso esittää lämpimät kiitokset lahjoituksesta.

– TEKin mielenilmaus on positiivinen teko yliopistojen työn tueksi. Lahjoittajat ovat tärkeitä kumppaneitamme, eivät vain taloudellisesti, vaan erityisesti koulutuksen ja tutkimuksen sidosryhmäyhteistyön kannalta, Laakso toteaa.

– Kiitämme lahjoituksesta, joka tukee luonnontieteiden koulutuksen ja tutkimuksen kehittämistä Tampereen yliopistossa. Tiedekunnan oppiaineilla tietojenkäsittelytieteellä, matematiikalla ja tilastotieteellä on avainrooli etsittäessä ratkaisuja digitalisoituvan maailman haasteisiin, dekaani Kati Iltanen luonnontieteiden tiedekunnasta kertoo.

Tekniikan akateemiset TEK on Akavan toiseksi suurin jäsenjärjestö. TEKin jäseninä Tampereen yliopistosta valmistuneista ovat erityisesti matematiikan, tietojenkäsittelytieteen ja tilastotieteen osaajat. Juhlavuoden aikana TEK teki vastaavat, alansa opiskelijamääriin suhteutetut lahjoitukset kaikille yliopistoille tekniikan ja matemaattis-luonnontieteellisen opetuksen ja tutkimuksen kehittämiseen.