Tiedeakatemian kunniapalkinto professori Marjatta Hietalalle

Julkaistu 2.5.2017 - 13:45
Marjatta Hietala/ Kuva: Hannele Salmi
Marjatta Hietala on tutkinut kaupunkihistoriaa, aate- ja kulttuurihistoriaa sekä tieteen historiaa. Kuva: Hannele Salmi

Tampereen yliopiston historian emeritaprofessori Marjatta Hietala on saanut Suomalaisen Tiedeakatemian vuoden 2017 kunniapalkinnon merkittävästä tieteellisestä urasta.

Hietala on maamme johtavia historioitsijoita, joka on pitkän uransa ajan ollut poikkeuksellisen aktiivinen ja kansainvälinen tutkija.

Väiteltyään Helsingin yliopistosta vuonna 1976 Marjatta Hietala työskenteli ensin apulaisprofessorina Helsingin yliopistossa ja tutkijana Suomen Akatemiassa. Hän siirtyi Joensuun yliopiston yleisen historian professoriksi vuonna 1994. Tampereen yliopiston professorina Hietala työskenteli vuosina 1996–2011.

Hietalan tutkimukset ovat keskittyneet erityisesti kaupunkihistoriaan, aate- ja kulttuurihistoriaan sekä tieteen historiaan.

Kunniapalkinto on Suomalaisen Tiedeakatemian arvostetuin tunnustus, joka jaetaan vuosittain ansioituneelle Suomalaisen Tiedeakatemian jäsenelle hänen elämäntyöstään.  Palkinto jaettiin nyt 73. kerran, ja sen arvo on 15.000 euroa.

Suomalainen Tiedeakatemia valitsi uusia jäseniä huhtikuun kokouksessaan. Humanistisen osaston yhdeksi uudeksi jäseneksi valittiin Tampereen yliopiston historian professori Marjaana Niemi.