Tiedettä tutuksi tuhansille

Julkaistu 23.1.2017 - 09:18
Nuorten päivät/ Kuva: Jonne Renvall
Yläkoululaiset ja lukiolaiset täyttivät penkit Tampereen Tieteen päivillä, jonka yhteydessä järjestettiin ensimmäistä kertaa myös Nuorten päivä. Kuvat: Jonne Renvall

Tieteen päivien nimellä tänä vuonna järjestetty Tampereen tiedetapahtuma onnistui erinomaisesti. Kaksipäiväinen tilaisuus keräsi yhteensä noin 3500 osanottajaa. Aiempina vuosina tapahtuma tunnettiin nimellä ”Valoa pimeyteen”.

Tänä vuonna aiheina olivat teknologian rajat ja mahdollisuudet, hyvä elämä ja vanhuus sekä sananvapaus ja sen rajat.

Tiedetapahtuma alkoi jo perjantaina Nuorten päivällä, joka oli ensimmäinen lajissaan Tieten päivien yhteydessä. Nuorten päivään osallistui noin 1200 kävijää, joista suurin osa oli yläkoululaisia ja lukiolaisia.

Tieteen päivät/ Kuva: Jonne Renvall
Ursan planetaario tarjosi Tieteen päivien yleisölle näkymiä siihen, miksi tulevaisuudessa kosmos näyttää aivan erilaiselta.

Tieteen päivät Tampereella/ Kuva: Jonne Renvall
Korkeakoulujen esittelypisteillä saattoi katsella virtuaalilasien kautta avautuvaa maailmaa. Esillä oli myös  3D-tulostin, digitaalisia hologrammeja ja 360 asteen kamera.