Tiiliskivi-palkinto Marko Annalan romaanille Värityskirja

Julkaistu 12.2.2018 - 12:58

Vuoden 2017 Tiiliskivi-palkinnon voittajaksi on valittu Marko Annala autofiktiivisellä romaanillaan Värityskirja (Like). Tampereen yliopiston kirjallisuudenopiskelijoista koostuva raati perustelee valintaansa ajankohtaisten aiheiden tuoreella käsittelytavalla ja kielellisillä ansioilla.

Palkinnon voittaja julkistettiin Tampereella kulttuuriravintola Telakalla järjestetyllä Tiiliskivi-klubilla lauantaina 10.2.

Värityskirjan lisäksi palkinnosta kilpailivat Ulla Donnerin sarjakuvaromaani Spleenish (S&S), Ben Kallandin romaani Vien sinut kotiin (Atena), Jenna Kostetin romaani Pikimusta, sysipimeä (Robustos) sekä O. E. Lönnbergin lyhytproosakokoelma Langanpäitä (Osuuskumma).

Tiiliskivi on Tampereen yliopiston kirjallisuudenopiskelijoiden ainejärjestö Teema ry:n vuosittain jakama, kiertävä kirjallisuuspalkinto. Palkintoa on jaettu vuodesta 2002 lähtien, joten tänä vuonna palkinto myönnetään jo 17. kerran. Finlaysonin seinästä peräisin oleva tiiliskivi symboloi palkitun kirjan painavaa tekstiä samalla kun punatiili kuvaa palkinnon tamperelaista alkuperää. Palkinnon ideana on nostaa esiin laadukkaita kotimaisia kaunokirjallisia teoksia, jotka ovat jääneet vaille ansaitsemaansa huomiota.

Palkinnon aiempiin voittajiin lukeutuvat muun muassa Riikka Pelo teoksellaan Taivaankantaja (2006, Teos) ja Katja Kettu teoksellaan Surujenkerääjä (2005, WSOY).

Lisätietoja:
Tiiliskivi-klubin tuottajat: Tuula Siira, siira.tuula.k@student.uta.fi