Tohtorit terävinä promootioon

Julkaistu 17.8.2018 - 10:05
Promootio Hukko ja Roine/ Kuva: Jonne Renvall
Kunniatohtori Eila Roine näyttää mallia siitä, miten tohtorinmiekka hiotaan teräväksi. Tahkon kampea pyörittää teatterityön professori Pauliina Hulkko.

Promootio käynnistyi miekanhiojaisilla

Kuvat: Jonne Renvall

Nykymuotoisen Tampereen yliopiston viimeinen tohtoripromootio käynnistyi torstaina miekanhiojaisilla, jonka ohjelma päättyi myöhään illalla tanssiaisiin yliopiston Päätalossa.

Varsinaista juhlaa, promootioaktia, juhlitaan perjantaina Tampere-talossa. Sen ohjelmaa voi seurata suorana lähetyksenä tämän linkin kautta.

Promootioaktin jälkeen tohtorit siirtyvät kulkueena Tuomiokirkkoon reittiä Tampere-talo – Yliopistonkatu – Itsenäisyydenkadun ylitys – Tammelan puistokatu – Kullervonkatu - Erkkilänkatu – Tuomiokirkko.

Tampereen yliopiston promootiossa vihitään 222 tohtoria. Lisäksi promootiossa myönnetään kunniatohtorin arvo 15 ansioituneelle henkilölle.

Tampereen yliopiston promootiosivut

Promootioa Ristenrauna Magga/ Kuva: Jonne Renvall
Jännitystä ilmassa ennen miekanhiojaisia. Kuvassa etualalla saamenpukuun pukeutunut yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan kunniatohtori Ristenrauna Magga.
Promootion tahkot/ Kuva: Jonne Renvall
Kaikki on valmiina juhlaa varten. Tarvittiin neljä tahkoa hoitamaan 222 tohtoria ja 15 kunniatohtoria niiden lisäksi.
Promootio Pauliina Alenius/ Kuva: Jonne Renvall
FT Pauliina Alenius piti tervetuliaispuheen miekanhiojaisissa.
Promootio Kujala ja Freeman/ Kuva: Jonne Renvall
Professori Johanna Kujala ja johtamiskorkeakoulun kunniatohtori, professori R. Edward Freeman.
Promootio-selfie/ Kuva: Jonne Renvall
Maija Ojala-Fulwood ottaa selfie-kuvaa promootioharjoituksissa Tampere-talossa. Hänen takanaan Pia Koivunen, Jenni Kuuliala, Minna Harjula ja Tapio Salminen.