Tuleva toimitusjohtaja oppi laskemaan nostureita

Julkaistu 19.12.2016 - 09:05
Minna Metsälä/ Kuva: Janne Viinanen
Minna Metsälä ei valmistuessaan vuonna 1990 voinut kuvitella, että pian hän johtaisi tamperelaista yritystä, joka työllistää kolmisensataa henkilöä eri puolilla Suomea. Kuva: Janne Viinanen

Vain parhaat neuvot jäävät mieleen opiskeluajoilta. Vakuutusyhtiö Turvan toimitusjohtaja Minna Metsälä muisteli mieleenpainuvimpia yliopisto-opetuksia Tampereen yliopiston valmistuneiden juhlassa.

Kansantaloustiedettä opiskellut Metsälä sai parhaat neuvonsa apulaisprofessori Martti Hirvosen opeista, joiden avulla saattoi päätellä talouden nousu- ja laskukausia. Helsinkiin junalla matkustettaessa piti laskea menomatkalla länsipuolella olevat nosturit ja paluumatkalla itäpuolella olevat nosturi. Jos niitä oli enemmän kuin edellisellä kerralla, oli nousukausi, jos vähemmän kuin edellisellä kerralla, oli laskukausi.

Metsälä aloitti kauppatieteen opinnot Tampereen yliopistossa 30 vuotta sitten syksyllä 1986.

– Silloinen dekaanimme totesi, että kansantaloustiede vaatii pitkän matematiikan opinnot, on miesten laji ja opinnot kestävät keskimäärin seitsemän vuotta. Lyhyellä matematiikallakin onnistuin valmistumaan neljässä vuodessa.

Metsälä valmistui keväällä 1990 kauppatieteen maisteriksi. Tuolloin hän ei osannut kuvitella, että parin vuosikymmenen jälkeen hän johtaisi tamperelaista yritystä, joka työllistää kolmisensataa henkilöä eri puolilla Suomea.

– Se miten tähän olen päätynyt, ei ole seurausta aktiivisesta urasuunnittelusta vaan paneutumisesta, intohimosta ja kovasta työnteosta. Minulle on ollut merkityksellistä se, että olen tehnyt kulloisenkin työni täydellä sydämellä ja siihen keskittyen.