TUP avoin kirja äitien vertaisryhmätoiminnasta

Julkaistu 1.6.2017 - 10:47

Kohtaamisia-kirjaKohtaamisia, katkoksia ja sidoksia: tutkimus Supermammojen vertaisryhmän äitityöstä on uusi, avoimesti verkossa luettava teos. Se tarkastelee vertaisryhmää, joka esiintyy peitenimellä Supermammat. Kyseessä on kolmannen sektorin toimija, joka on palvellut äitejä lapsineen lähestulkoon kolmen vuosikymmenen ajan. Supermammojen ryhmässä äidit saavat mahdollisuuden toiminnallisen ohjelman toteutukseen, järjestettyyn lastenhoitoon, vertaistuen jakamiseen ja ammatillisen avun vastaanottamiseen. Toiminnan tavoitteeksi on asetettu äitiyden tukeminen.

Teoksessa kuvataan käytäntöjä, joilla Supermammojen toiminnassa tuetaan siihen osallistuvia äitejä. Käytäntöjä tarkastellaan monialaisesti sekä historian, nykyhetken että niiden toteuttajien näkökulmasta. Samalla teos antaa äänen ihmisille, joita varten Supermammojen ryhmä on perustettu. Se tuo esiin, millainen merkitys ryhmän toiminnalla on siihen osallistuneille äideille.

Teos on kirjoitettu paitsi tutkijoille ja opiskelijoille myös vertaistoiminnan parissa työskenteleville henkilöille. Se sopii luettavaksi myös muille aihepiiristä kiinnostuneille.

Kirjan tekijä on tutkija, YTM Eija Eronen. Eija Eronen työskentelee Tampereen yliopiston Lapsuuden, nuoruuden ja perheen tutkimuskeskus PERLAssa ja työstää parhaillaan sosiaalipolitiikan alaan sijoittuvaa väitöskirjaansa.

Kirjan perustana olevaa tutkimustyötä on tukenut Ragnar Ekbergin Säätiö.
Tampere University Pressin kustantama teos on luettavissa TUP OA Books -kokoelmassa Tampereen yliopiston avoimessa TamPub-julkaisuarkistossa. Se tullaan julkaisemaan myös kansainvälisessä OAPEN library -portaalissa.

Lisätietoja:
Eija Eronen, p. 050 318 7458, eija.eronen@uta.fi
Lisätietoja Tampere University Pressin avoimesta julkaisemisesta:
Kati Mäki, 040 190 4267, kati.maki@uta.fi
Tampere University Press