Tutkijoiden yö Tampereella 28.9.

Julkaistu 18.9.2018 - 10:35

Tutkijoiden yö

Tutkijoiden yö järjestetään syyskuun viimeisenä perjantaina yhtä aikaa noin 300 kaupungissa ympäri Eurooppaa. Tapahtuma tekee tiedettä ja tutkijoiden työtä tutuksi suurelle yleisölle.

Yhden päivän, illan ja yön aikana lapset, nuoret, aikuiset ja seniorit pääsevät tutustumaan tieteeseen esimerkiksi työpajojen, tutkijatapaamisten, tiedeluentojen ja laboratoriovierailujen kautta.

Tutkijoiden yön Tampereen tapahtuman pääpaikkana on Kauppakeskus Ratina, jonne saapuvat robotit ja virtuaalinen todellisuus tutkijoineen. Pääpuhujana Ratinassa kuullaan omien unelmiensa toteuttajaa Arman Alizadia. Paikalla on myös Ursan planetaario ja Heurekan liikkuva tiedeshow.

Glamouria, kierrätystä ja
energiataloutta Vapriikissa

Ratinan lyhyiden tutkimusiskujen lisäksi Museokeskus Vapriikissa on mahdollisuus kuulla pidempiä puheenvuoroja. Niissä paneudutaan kestävän kehityksen ja energiatalouden tulevaisuuteen sekä Marilyn-näyttelyn teeman mukaisesti glamouriin.

Lasten omaa ohjelmaa löytyy Lumate-keskuksen tiedepajoista Lastenkulttuurikeskus Rullasta, joka sijaitsee vanhassa kirjastotalossa Kulttuurikeskus Laikussa.

Tutkijoiden yön koululaisohjelmassa yläkoululaisille on luentoja yliopistojen kampuksilla ja alakoululaisille suunnatussa ohjelmassa tutkijat vierailevat kouluissa kertomassa työstään ja tutkimuksestaan.

Science Slam stand-up-kisassa Pakkahuoneen Klubilla rohkeat tieteentekijät astuvat lavalle ja esittelevät tutkimustaan yleisölle mahdollisimman viihdyttävästi.

Tutkijoiden yö -tapahtumia tukee Euroopan unionin Horisontti 2020 -ohjelman Marie Skłodowska-Curie -toimet. Tutkijoiden yön Tampereella toteuttavat yhteistyössä Tampereen teknillinen yliopisto ja Tampereen yliopisto, jotka yhdessä Tampereen ammattikorkeakoulun kanssa muodostavat uuden monialaisen korkeakoulujen yhteisön, joka aloittaa toimintansa vuoden 2019 alussa.

Kaikki tapahtumat ovat maksuttomia ja kaikille avoimia.