Tutkimus- ja opetusvaihto voi avautua Iraniin

Julkaistu 14.5.2018 - 15:22
Tarja Väyrynen, Leena Wilkman ja Masoud Mousavi Shafeaa
Leena Wilkman ja Tarja Väyrynen Tampereen yliopistosta osallistuivat Positive Peace -seminaariin Teheranin Tarbiat Modares -yliopiston kampuksella. Oikeanpuoleisessa kuvassa seminaarin järjestäjä, tohtori Masoud Mousavi Shafaee.

Tampereen yliopisto on luomassa yhteyksiä iranilaisiin yliopistoihin. Tavoitteena on käynnistää erityisesti tutkimus- ja opetusvaihtoa Teheranissa toimivan Tarbiat Modares -yliopiston kanssa.

Professori Tarja Väyrynen sanoo, että Yhdysvaltain päätös vetäytyä Iranin ydinsopimuksesta ei tee vaihdon käynnistämistä mahdottomaksi. Päätös voi kuitenkin vaikeuttaa yhteistyötä, jos alueen turvallisuustilanne muuttuu sen seurauksena, että valtakamppailu maassa kiihtyy.

Tarja Väyrynen ja yhteiskuntatieteiden tiedekunnan opintopäällikkö Leena Wilkman osallistuivat huhti-toukokuun vaihteessa Positive Peace -seminaariin Teheranin Tarbiat Modares -yliopistossa. Vierailun yhteydessä keskusteltiin myös opetus-, tutkimus- ja opiskelijavaihdosta.

Iranilaiset yliopistot ovat halukkaita lisäämään yhteyksiä Eurooppaan ja kehittämään englanninkielistä opetustaan. Toistaiseksi maassa on jonkin verran eurooppalaisia opiskelijoita, mutta englanninkielistä opetusta on tarjolla vain vähän.

Tampereen yliopiston kannalta kiinnostavaa yhteistyössä on se, että iranilaiset ovat halukkaita vahvistaman myös rauhan- ja konfliktintutkimusta.

Mohammad Taghi Ahmadi ja Keijo Norvanto
Tarja Väyrynen seuraa, kun Tarbiat Modares-yliopiston kansleri, professori Mohammad Taghi Ahmadi ojentaa tervehdyksen Suomen Iranin-suurlähettiläs Keijo Norvannolle.
Positive Peace -seminaari
Positive Peace -seminaari kokosi yhteen iranilaisia ja eurooppalaisia tutkijoita.
Golestanin palatsi ja Teheranin basaari
Iranin nähtävyyksiä. Vasemmalla näkymä Golestanin palatsilta ja oikealla tunnelmaa Teheranin basaarilta.
Tarja Väyrynen, Keijo Norvanto ja Leena Wilkman
Tarja Väyrynen, suurlähettiläs Keijo Norvanto ja Leena Wilkman Suomen Iranin-lähetystön vapunvietossa.