Uusi TUP avoin kirja: Näkökulmia tilintarkastukseen ja arviointiin

Julkaistu 29.5.2017 - 13:41

Näkökulmia tilintarkastukseen ja arviointiin on uusi, avoimesti verkossa luettavissa oleva kokoomateos. Se koostuu erityisesti tilintarkastusta ja tuloksellisuuden arviointia käsittelevistä artikkeleista. Tilintarkastukseen liittyvissä artikkeleissa analysoidaan tilintarkastajan rooliin, vastuuseen ja siirtohinnoitteluun sekä tilintarkastuksen laadukkuuteen ja tilintarkastuskertomuksiin liittyviä ajankohtaisia kysymyksiä. Arviointia koskevissa artikkeleissa tarkastellaan erityisesti tuloksellisuuden ja toiminnan tarkoituksenmukaisuuden arviointia ja tarkastusta.

Teos on suunnattu tilintarkastuksen ja arvioinnin ammattilaisille, opiskelijoille ja tutkijoille sekä muille aihealueesta kiinnostuneille.

Kirjan ovat toimittaneet Lili-Anne Kihn, Ulriika Leponiemi, Lasse Oulasvirta, Janne Ruohonen ja Jani Wacker Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulusta. Kirjoittajat edustavat kauppa-, hallinto- ja oikeustieteen tutkijoita ja asiantuntijoita. Monitieteisen tutkimuksen tuloksena syntyy kokoava ja moniulotteinen käsitys tilintarkastuksesta ja arvioinnista sekä niihin liittyvästä tämänhetkisestä tutkimuksesta ja mahdollisista jatkotutkimuspoluista. Toimituskunnan poikkitieteellinen yhteistyö tuottaa lisäksi uusia yhteisiä näkökulmia tarkastajien tärkeästä roolista ja vastuusta sekä tarkastuksilta vaadittavasta laajuudesta, laadukkuudesta ja eettisyydestä.

Tampere University Pressin kustantama tuore kirja on luettavissa TUP OA Books -kokoelmassa Tampereen yliopiston avoimessa TamPub-julkaisuarkistossa. Se löytyy myös kansainvälisestä OAPEN library -portaalista.

Teos jatkaa Tampereen yliopiston järjestämän Tilintarkastuksen ja arvioinnin symposiumin esitelmien pohjalta kirjoitettujen teosten sarjaa. Se valmistui sopivasti ennen seuraavaa yliopistossa 1.-2.6.2017 järjestettävää Tilintarkastuksen ja arvioinnin symposiumia.

Lisätietoja:
Professori Lili Kihn, 050 318 5984, lili.kihn@uta.fi
Professori Lasse Oulasvirta, 050 318 6017, lasse.oulasvirta@uta.fi
Yliopistonlehtori Janne Ruohonen, 050 318 6030, janne.ruohonen@uta.fi
Yliopistonlehtori Jani Wacker,  044 089 2053, jani.wacker@uta.fi

Lisätietoja Tampere University Pressin avoimesta julkaisemisesta:
Palvelupäällikkö Kati Mäki, 040 190 4267, kati.maki@uta.fi
Tampere University Press