Uusi tutkimusprojekti haastaa vähentämään ruokahävikkiä kotona

Julkaistu 9.9.2016 - 11:39

Ruokahävikin vähentämistä kotitalouksissa tutkitaan Tampereen yliopistossa alkaneessa projektissa. Tavoitteena on tuottaa konkreettisia keinoja ruokahävikin estämiseksi ja vähentämiseksi Suomessa.

Yhä lisääntyvä ruokahävikki on maailmanlaajuinen ongelma. Suuri osa siitä, noin 40 prosenttia, syntyy kotitalouksissa. Ruoan lisääntyneeseen haaskaamiseen on havahduttu. EU-komissio on esimerkiksi asettanut tavoitteeksi vähentää ruokahävikin määrää puoleen vuoteen 2025 mennessä. Ruokajätteen vähentäminen on myös mainittu YK:n kestävän kehityksen tavoitteissa.

- Tutkimusprojektin keskiössä ovat tavalliset ihmiset, jotka omilla teoillaan ja valinnoillaan pyrkivät vähentämään ruoan haaskausta, kertoo projektin johtaja, dosentti Elina Närvänen.

- Arjessa tapahtuvan toiminnan parempi ymmärrys avaa mahdollisuuksia vaikuttaa ruokahävikkiin ja sen syntymiseen.

Projektin tutkijoina työskentelevät kauppatieteiden tohtori Malla Mattila ja KTM Ulla-Maija Sutinen sekä kauppatieteiden tohtorit Nina Mesiranta ja Anna Heikkinen.

Johtamiskorkeakoulun kolmivuotista tutkimusprojektia rahoittaa Emil Aaltosen Säätiö.

Tutkimusprojektin blogi: wastebustersfinland.blogspot.fi

Lisätietoja: