Uusi verkkojulkaisu yhdistää toimittajakoulutuksen mediat

Julkaistu 21.9.2017 - 15:43

Tampereen yliopiston toimittajakoulutuksen uusi verkkolehti Moreenimedia on aloittanut toimintansa. Moreenimedia on toimittajakoulutuksen monimediaalinen verkkojulkaisu, joka yhdistää syksystä 2017 lähtien Yliopisto-tv:n, Radio Moreenin ja Utain-lehden. Verkkolehteä julkaisee Tampereen yliopiston viestintätieteiden tiedekunta (COMS), ja se löytyy osoitteesta http://moreenimedia.uta.fi/.

Uusi julkaisualusta syntyi journalistiikan ja HTI:n osaajien yhteistyönä.

Moreenimedia on ensisijaisesti journalistiikan opiskelijoiden oppimisympäristö. Työskentely yliopiston harjoitustoimituksessa tarjoaa mahdollisuuden soveltaa tietoja ja taitoja ammatillisessa ympäristössä alan asiantuntijoiden johdolla. Viestintätieteiden tiedekunnassa toimii Pohjoismaiden vanhin korkeakoulutasoinen toimittajakoulutusyksikkö. Toimittajakoulutus aloitti vuonna 1925.

Työskentely valmistaa opiskelijoita journalistisen työprosessin hallintaan ja yhteisölliseen vuorovaikutukseen toimitusorganisaatiossa. Tavoitteena on, että opiskelijalla on jakson käytyään valmiuksia työskentelyyn erilaisissa journalistisissa tehtävissä toimitusorganisaatiossa televisiossa, radiossa sekä sanoma- ja aikakauslehdessä.

Lisätietoja: Professori, toimittajakoulutuksen johtaja, päätoimittaja Ari Heinonen

Moreenimedia
Twitter: @moreenimedia
Instagram: @moreenimedia
Facebook: @moreenimedia

Lisätty 22.9. lause julkaisualustan tekijöistä.