Uusinta vuorovaikutteista teknologiaa TAUCHI:n juhlaseminaarissa

Julkaistu 4.9.2017 - 13:54

Tulevaisuuden vuorovaikutteinen auto? Virtuaalimaailman tuoksut? Kuinka data muuttuu musiikiksi?

TAUCHI-tutkimuskeskuksen juhlaseminaari
tiistaina 5.9. klo 12.00 – 15
Tampereen yliopiston Pinni B:n auditoriossa 1100, Kanslerinrinne 1

Ihmisen ja teknologian vuorovaikutuksen tutkimuskeskus TAUCHI (Tampere Unit for Computer-Human Interaction) juhlistaa 20-vuotista toimintaansa järjestämällä yhteistyökumppaneilleen ja ihmiskeskeisestä tietotekniikasta kiinnostuneille juhlaseminaarin.

Ennen seminaariosuutta vieraat pääsevät käytännössä tutustumaan uusimpaan vuorovaikutteiseen teknologiaan demonstraatioiden kautta tutkimuskeskuksen tiloissa klo 12:00 - 13:30. Seminaarissa kerrotaan keskuksen toiminnasta, työn tuloksista ja yritysyhteistyöstä.

TAUCHI tutkii ja kehittää ihmisen ja teknologian vuorovaikutusta huomioiden yhtäältä ihmisten erilaiset kyvyt, tarpeet ja rajoitteet sekä toisaalta uusimman teknologian tarjoamat mahdollisuudet.

Tutkimuskeskuksen erityisosaamiseen kuuluvat uudenlaiset käyttöliittymät, mm. moniaistisuus, käyttöliittymät erityisryhmille, läsnä-äly, tilallinen vuorovaikutus sekä mm. eleiden, äänen, katseen ja tunteiden käyttö erilaisten laitteiden osana. Uusi ajankohtainen teema kaikissa TAUCHI:n tutkimusryhmissä on vuorovaikutuksen tutkimus virtuaalitodellisuudessa ja lisätyssä todellisuudessa.

Professori Kari-Jouko Räihän perustama, aluksi pieni tutkijaryhmä alkoi 1990-luvulla tehdä uraauurtavaa työtä ihmisen ja tietokoneen vuorovaikutuksen alalla. Nykyisin TAUCHI koostuu neljästä tutkimusryhmästä, joissa työskentelee 50 tutkijaa ja opettajaa. TAUCHI:n yhteistyö elinkeinoelämän kanssa on aktiivista ja tiivistä. Viime vuosilta eri aloja edustavia yrityskumppaneita on yli 100, erityisesti koneteollisuudesta, prosessiteollisuudesta, mediateollisuudesta ja ICT-alalta. TAUCHI:sta on kasvanut kansainvälisesti arvostettu toimija ja haluttu yhteistyökumppani.

Ohjelma:
12:00 - 13.30 Demonstraatioita TAUCHI:n uusimmasta tutkimuksesta.
Kartta ja ohjeet Pinni B1100 -auditorion edessä olevalta neuvontatiskiltä. Kahvitarjoilu klo 12-13.
13.30 Tilaisuuden avaus
13:35 Katsaus TAUCHI:n historiaan ja nykyiseen toimintaan
14.05 Esimerkkejä TAUCHI:n yritysyhteistyöstä
15.00 Seminaari auditoriossa B1100 päättyy