Vakuutusyhtiö Turvalta uusi lahjoitus Tampereen yliopistolle

Julkaistu 18.4.2017 - 14:57
Turvan lahjoitus/ Kuva: Jonne Renvall
Lahjoituksen luovutustilaisuudessa yhteistyöstä iloitsevat Turvan palvelujohtaja Janne Mäkinen (vasemmalta), dekaani Antti Lönnqvist, rehtori Liisa Laakso, Turvan toimitusjohtaja Minna Metsälä sekä vakuutustieteen professori Lasse Koskinen. Kuva: Jonne Renvall/Tampereen yliopisto

Tampereella toimiva vakuutusyhtiö Turva on lahjoittanut 100 000 euroa Tampereen yliopistolle. Lahjoitus kohdennetaan kauppatieteiden koulutusalalle.

Keskinäisen Vakuutusyhtiö Turvan toimitusjohtaja Minna Metsälä odottaa paljon Tampere3-hankkeelta.

– Yhteistyön ja yhteenliittymisen myötä saamme Tampereelle kansallisesti ja kansainvälisesti merkittävän toimijan. Uskon, että voimien yhdistämisellä on myös vakuutustieteen osalta positiivinen vaikutus. Tämä lahjoitus on Turvan panos yliopisto-opetuksen, tutkimuksen ja sen kehittymisen tukemiseen.

Tampereen yliopistossa iloitaan uudesta lahjoituksesta.

– Suuret kiitokset pitkäjänteisestä tuestanne ja luottamuksesta työtämme kohtaan, kiittää Tampereen yliopiston rehtori Liisa Laakso.

Lahjoitus on jo Turvan kolmas Tampereen yliopistolle. Pitkän ja moninaisen yhteistyön tavoitteena on vakuutusalan kehittäminen. Laaja-alaista vakuutustieteellistä tutkimusta ja alan koulutusta toteutetaan Suomessa ainoastaan Tampereen yliopiston kauppatieteissä.

– Monipuolinen yhteistyö on luontevaa, koska vajaan kilometrin päässä Turvan pääkonttorista sijaitseva yliopisto on monen turvalaisen Alma Mater eli oma opinahjo. Turva tarjoaa myös monelle opiskelijalle aidon ympäristön tutustua työelämään kesätyöntekijöinä tai tuntityöntekijöinä. Tälläkin hetkellä Turvan johto käy luennoimassa Johtamiskorkeakoulun opintojaksoilla ja asiantuntijoidemme osaamista kehitetään Johtamiskorkeakoulun ammattilaisten kanssa, kertoo Minna Metsälä.

Yhteiskunnan muutokset, kuten digitalisaatio, ikääntyminen ja toimialaliukumat, haastavat vakuutusalaa uudistumaan.

– Tampereella haluamme olla näiden muutosten tutkimuksessa kärkijoukoissa. Haemme juuri parhaillaan vakuutustieteille uutta apulaisprofessoria vahvistamaan alan tutkimusta ja koulutusta, kertoo Johtamiskorkeakoulun dekaani Antti Lönnqvist.

Tampereen yliopiston Tieteenraivaajat varainhankintakampanja on kerännyt 3,3 miljoonan euron lupaukset lahjoituksista. Valtio sijoittaa euroja jokaista yliopistojen 30.6.2017 mennessä saamaa yksityistä lahjoituseuroa kohden, enintään 150 miljoonaa euroa kaikille yliopistolle yhteensä. Valtion vastinrahaan oikeuttavan lahjoituksen voi kohdistaa yliopiston koulutusalalle, kun se on vähintään 10 000 euroa.

Lisätiedot:
Keskinäinen vakuutusyhtiö Turva, palvelujohtaja Janne Mäkinen, 040 767 3674