Valtiolta rahoitusta terveyden tutkimukseen

Julkaistu 8.1.2018 - 14:33

Yliopistotasoiselle terveyden tutkimukselle on myönnetty valtion tutkimusrahoitusta. Tampereen yliopistollisessa sairaalassa rahoitusta sai 72 tutkimusta yhteensä 1,4 miljoonaa euroa.

Projektinjohtajana Tampereen yliopistossa työskentelevä dosentti Olli Lohi sai rahoitusta lasten leukemian syiden ja uusien hoitojen tutkimiseen. Sisätautiopin professori Katri Kaukinen johtaa tutkimusryhmää, joka selvittää varhain aloitetun gluteenittoman ruokavalion merkitystä keliakiassa ja pyrkii parantamaan taudin diagnostiikkaa. Epidemiologian professori Anssi Auvisen ryhmän aiheena on eturauhassyövän seulonta niin diagnostiikan kuin elämänlaadun ja kustannusvaikuttavuuden näkökulmista.

Rahoituksen myöntää Taysin erityisvastuualueen tutkimustoimikunta. Mukaan lukien alueen muissa organisaatiossa tehtävä tutkimus tuettuja hankkeita on tänä vuonna 102.

Sosiaali- ja terveysministeriö vahvistaa valtion vuoden 2018 rahoituksen tammikuun lopussa, mihin asti päätökset ovat ehdollisia.

Lähde: Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tiedote (STT-info)

PSHP:n verkkosivut