Yliopistojen Aasia-verkosto täyttää 20 vuotta

Julkaistu 10.2.2016 - 12:28

Valtakunnallinen Yliopistojen Aasia-verkosto juhlii tänä vuonna 20-vuotista toimintaansa. Pääjuhlaa vietetään Turun yliopistossa 18.2. - 19.2. Teemana on Education, Science and Equality in Asia.

Opiskelijoille suunnattu Aasia-aiheinen valokuvakilpailu alkaa toukokuun alussa. Aasian tutkimuksen päivät järjestetään lokakuussa.

Tampereen yliopisto on osallistunut verkoston toimintaan aktiivisesti sen perustamisesta lähtien. Yliopiston edustajina verkoston johtoryhmässä toimivat kansainvälisen politiikan yliopistonlehtori Eero Palmujoki ja tiedotusopin professori Iiris Ruoho.

Verkosto perustettiin vuonna 1996 opetusministeriön tuella kokoamaan yhteen Suomen hajanaiset Aasian tutkimuksen ja opetuksen voimavarat.

Perusopintojen tason Aasian ohjelma -verkko-opetuskokonaisuus on luonut perustan suomalaisten opiskelijoiden Aasia-kiinnostukselle ja -tietämykselle.

Aasian ohjelman kursseja on tähän mennessä suorittanut 3 594 opiskelijaa yhteensä 19 957 opintopisteen verran. Kaiken kaikkiaan verkoston kursseja on suorittanut 6 518 opiskelijaa melkein 40 000 opintopisteen verran, kun mukaan lasketaan myös maisteri- ja tohtoritason kurssit. Aasia-verkosto on digitaalisen opetuksen edelläkävijöitä Suomessa.

Verkkokurssien lisäksi Aasia-verkosto on tukennut monitieteistä Aasia-opetusta ja -tutkimusta järjestämällä verkoston jäsenyliopistoissa seminaareja maisteriopiskelijoille ja tohtorikoulutettaville sekä pitämällä Aasian tutkimuksien päiviä, jotka ovat koonneet kerran vuodessa suomalaisia Aasia-tutkijoita ja ulkomaisia vieraita yhteiseen tapaamiseen.

Lisäksi verkosto tiedottaa aktiivisesti suomalaisesta Aasia-tutkimuksesta sosiaalisessa mediassa ja asianet-list sähköpostilistalla sekä julkaisemalla vuosittain Academic Research Projects on Asia in Finland –luetteloa.

Yliopistojen Aasia-verkosto

Lisätietoja:
Aasia-verkoston johtaja, yliopistonlehtori Outi Luova, 02 333 5017
Itä-Aasian tutkimus- ja koulutuskeskus, Turun yliopisto