Yliopiston uusi ulkokuntosali tarjoaa satoja liikevariaatioita

Julkaistu 3.9.2018 - 11:07
Ulkokuntosali Uta / kuva: Jenni Toivonen
Unipoli Sportin ohjaaja Johanna Kutvonen on avajaispäivänä opastamassa laitteiden käytössä ja ohjaamassa kiertoharjoittelutunteja.

Teksti: Milla Pyyny
Kuvat: Jenni Toivonen

Tampereen yliopiston uusi ulkokuntosali avataan tiistaina 4. syyskuuta. Ulkokuntosali on tarkoitettu kaikille yliopistolaisille.

Unipoli Sport järjestää avajaisten yhteydessä ohjatut tutustumistunnit klo 15 ja 15.30. Liikkujille on tarjolla myös juotavaa ja hedelmiä. Tampereen yliopiston liikuntapäällikkö Kirsi Mänty ja Unipoli Sportin ohjaaja Johanna Kutvonen opastavat laitteiden käytössä.

Männyn mukaan ulkokuntosali on helposti lähestyttävä ja monipuolinen.

– Tenniskenttä oli valitettavasti hyvin vähässä käytössä. Halusimme luoda tilan, jota mahdollisimman moni voisi käyttää, Mänty sanoo.

Ulkokuntosali sopii monenlaiselle liikkujalle. Treenaamaan voi mennä, vaikkei olisi aiempaa kokemusta kuntosaliharjoittelusta. Tekniikkaa voi tarvittaessa harjoitella Unipoli Sportin alkeiskurssilla tai Outdoor workout -ryhmäliikuntatunnilla, jotka ovat avoimia kaikille Unipoli Sportin jäsenille.

– Kuntosalilla on laitteita todella monipuolisesti. On kyykkypaikkaa painoilla, mutta myös kehon omalla painolla tehtäviä liikkeitä. Liikevariaatioita on satoja, Mänty kertoo.

Hervanta otti ensimmäisenä korkeakouluna Tampereella käyttöön ulkokuntosalin viime syksynä. Ulkokuntosali Ulkoareena Hervannan kampuksella on saanut positiivista palautetta yliopistolaisilta.

Männyn mukaan ulkokuntosalille ei olla vielä päätetty virallista nimeä. Hän toivoo opiskelijoiden lähtevän mukaan ideointiin.

– Nimiehdotuksia voi laittaa suoraan minulle. Idea on, että nimi kuvastaisi kaikenlaisia liikkujia. Ulkokuntosali ei ole pelkästään fitness-harrastajien paikka, Mänty muistuttaa.